Espanjalaiskuskille unelmien tilaisuus – pikahälytys WRC-auton rattiin kotikilpailussa

Nil Solans
Nil Solans. Kuva: Grégory Lenormand / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Nil Solans saa unelmiensa tilaisuuden ensi viikon Katalonian MM-rallissa, kun mies pääsee ajamaan ensimmäistä kertaa WRC-luokituksen kilpurilla. 

Vuoden 2017 JWRC-mestari saa alleen Hyundain WRC-auton, jolla ranskalaisen Pierre-Louis Loubetin oli määrä kilpailla. Loubet kuitenkin joutui autokolariin vapaa-ajallaan ja on sivussa loppukauden lonkkamurtuman vuoksi.

Solansin kartturina toimii Kataloniassa kokenut Marc Martí. Kokenut nuotinlukija on toiminut aiemmin muun muassa Dani Sordon ja Carlos Sainzin aisaparina.

JWRC-mestaruutensa jälkeen Nil Solansin urakka rallin parissa on ollut vaikea. Kausilla 2018-19 tulokset jäivät WRC2-luokassa todella laihoiksi. Koronakaudella 2020 Solans keskittyi kotimaansa rallisarjaan, mutta on tänä vuonna kilpaillut rallin EM-sarjassa. Viidestä ajamastaan EM-rallista Solans on keskeyttänyt kaksi isoon ulosajoon. Parhaat tulokset ovat Puolan EM-rallin neljäs ja Portugalin rallin viides tila.

Solansin perheellä on iso edustus ensi viikon Katalonian MM-rallissa, sillä Nilin veli Jan Solans kilpailee Skodalla WRC3-luokassa.

Katalonian MM-ralli starttaa ensi viikon torstaina testipätkällä. Itse kilpailu käynnistyy perjantaiaamuna ja päättyy sunnuntaina 17 asvalttierikoiskokeen jälkeen.

Katso alapuolelta, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389687″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat