Quantcast

Fordin WRC-tallin brittikuski nappasi vierelleen ruotsalaisen kartanlukijan

Jonas Andersson
Jonas Andersson on lukenut viime vuosina nuottia Ole Christian Veibylle. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin brittiläiskuski Gus Greensmith julkisti uuden kartanlukijansa nimen perjantaina. 

Greensmith aloitti kautensa Elliott Edmondsonin kanssa, mutta vaihtoi Rovaniemen rallin jälkeen kartturin paikalle kokeneen Chris Pattersonin, joka kuitenkin päätti pitkän uransa lokakuussa ajetun Katalonian osakilpailun jälkeen.

MM-kauden viimeisessä rallissa ensi  viikolla Greensmithille nuottia lukee ruotsalainen Jonas Andersson.

– On mahtavaa, että saamme Jonasin autoon Monzassa. Hänellä on paljon kokemusta WRC:stä. Sekä minä että tiimi koimme, että hän on paras mies kokemuksensa ja luonteensa osalta ajamaan minun kanssa kauden viimeisessä rallissa, jonka myötä käännämme katseemme kohti kautta 2022, Greensmith sanoo.

Anderssonilla on vyöllään 165 starttia MM-sarjassa. Ruotsalainen on lukenut nuottia Mads Östbergille, Ole Christian Veibylle, Pontus Tidemandille ja Per-Gunnar Anderssonille. Miehen edellinen MM-startti on vuoden takaa juuri Monzasta, jossa hän toimi kartturina Veibylle. Tuolloin kaksikon kisa päättyi ulosajoon.

Ennen Monzaa Andersson toimii vielä yhden kisan verran kartturina Veibylle. Kaksikko ajaa yhdessä tänä viikonloppuna Terre de Vaucluse -rallissa Ranskassa Hyundain WRC-autolla.

– Odotan innolla yhteistyötä Gusin kanssa. Saan samalla tutustua uuteen tiimiin. On hienoa, että saan olla mukana viimeisessä kisassa nykyisillä WRC-autoilla, Andersson hehkuttaa.

– On hienoa nähdä, miten homma lähtee toimimaan Gusin kanssa. On mukavaa palata takaisin M-Sportille. Toivottavasti saamme nopeasti luotua hyvän suhteen. Tavoitteena Monzassa on ajaa hyviä pätkäaikoja ja nauttia, Östbergin kanssa Fordin WRC-autossa kausilla 2011-13 istunut Andersson jatkaa.

Greensmithin ja Anderssonin yhteistyön jatkuvuudesta ei ole tietoa, sillä brittikuskin ensi kauden sopimustilanne on yhä auki.

Edit 22.28. Viime vuonna Andersson luki nuottia Monzassa Veibylle, ei suinkaan Östbergille. 

Katso alapuolelta, mitä Monzan MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,392677″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat