Quantcast

Kalle Rovanperä tiiminsä ”wing man” Monzan MM-rallissa – ”Meidän on tärkeää varmistaa tarvittavat pisteet”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä päättää rallikautensa 2021 Monzassa ensi viikolla joko neljänteen tilaan tai hyvällä tuurilla jopa MM-pronssiin. 

Hyundain Thierry Neuville on sarjassa kolmantena ennen päätösosakilpailua. Ero Rovanperään on muhkeat 19 pistettä, mutta keskeytykseen ei ole belgialaisellakaan varaa pronssitaiston kannalta. Rovanperä povaa Monzasta jälleen viime vuoden tavoin haastavaa kilpailua.

– On mielenkiintoista palata takaisin Monzaan. Viime vuonna kisa oli aika erityinen, kun sää oli todella raju. Varmasti luvassa on taas hankala kisa, koronakaudella 2020 viidenneksi Monzassa kurvaillut Rovanperä sanoo.

– Nyt pätkiä enemmän kunnon vuoristoteillä, mikä on mukavaa. Radalla taas yhdelle pätkälle voi mahtua mitä vaan. Jos sataa, ne menevät tosi mutaisiksi ja vaikeiksi.

Rovanperällä on Monzassa selkeä rooli. Tallikaverit Sebastien Ogier ja Elfyn Evans taistelevat keskenään kuljettajien mestaruudesta. Rovanperän tehtävänä on varmistaa pääsy maaliin, jotta valmistajien MM-titteli tulee japanilaisvalmistajalle kävi Ogierin ja Evansin kamppailusta miten vain.

– Suunnitelmana on ajaa mahdollisimman hyvä tulos, mutta myös pystyä puhtaaseen kisaan. Tallikaverini taistelevat mestaruudesta, joten meidän on tärkeää varmistaa tarvittavat pisteet tallille, Rovanperä tunnustaa.

Toyotalle riittää valmistajien mestaruuteen yksi auto ruutulipulle saakka. Rovanperällä on jopa varaa keskeyttää, sillä Toyotalle riittää, että yksi autoista on valmistajien tuloksissa viiden joukossa. Vain kaksi parasta kunkin tallin autoa lasketaan lopputuloksissa mukaan valmistajien pisteisiin.

Monzan MM-ralli käynnistyy torstai-iltana testierikoiskokeella. Yhteensä kisassa ajetaan 16 erikoiskoetta ja noin 250 kisakilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Monzan MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,392677″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat