Ford-pomo uskoo Teemu Suniseen – ”Hän on nopea oppimaan”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

M-Sport Fordin kauden avausralli Monte Carlossa oli sanalla sanoen surkea. Tiimin kaikki kolme kuljettajaa keskeyttivät kisan aikana, mutta silti, kiitos MM-sarjan sääntöjen, Ford sai kasaan 14 pistettä valmistajien sarjassa.

Seuraavana vuorossa on kauden ainoa todellinen lumiralli, kun ensi viikolla ajetaan Ruotsissa. Fordilla suomalaisista ajaa jokelalainen Teemu Suninen.

– Teemulla ei ole niin paljon kokemusta talviralleista kuin mitä ihmiset voisivat ajatella. Hän on kuitenkin nopea oppimaan ja haluaa varmasti näyttää, mihin pystyy, Ford-pomo Richard Millener toteaa tiedotteessa.

Ford Fiesta WRC:llä Ruotsissa ajaa peräti viisi kuskia, sillä tehdastallin miesten Sunisen, Elfyn Evansin ja Pontus Tidemandin lisäksi yksityistiimien Fordeilla ajavat vastikään oman rallitallin perustanut Janne Tuohino sekä Lorenzo Bertelli.

– On aikamoinen kohokohta nähdä viisi Fiestaa metsässä, Millener myhäilee.

Suninen sanoo, että testeissä löytyi askel kohti raikkaampaa kyytiä.

– Meillä oli viime viikolla hyvä testipäivä ja ajoimme yli 200 kilometriä Suomessa. Meillä on paljon säätömuutoksia tehtävänä täksi vuodeksi ja tuntuu, että otimme askeleen parempaan suuntaan, Suninen toteaa.

– Kilpailukykymme riippuu vähän sääolosuhteista. On aina mahdollista vähentää aikaeroa kärkeen, kun joku muu on jo nojannut penkkaan. Avainasia on pysyä puhtaalla linjalla niin kauan kuin on mahdollista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö