Tommi Mäkinen luottavaisena Ruotsin MM-ralliin – ”Meillä on paremmat asemat kuin kilpailijoilla”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikolla Ruotsin lumilla. Toyotan tallipomo Tommi Mäkinen uskoo tiiminsä olevan voittovireessä.

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Toyota nakutti eniten pohja-aikoja, mutta Citroenin Sebastien Ogier ajoi tasaisesti ja otti jälleen klassikkokisan voiton. Ruotsin lumipätkillä Toyota on kuitenkin ennakkosuosikki.

– Meillä oli hyvä startti kauteen Monte Carlossa, ja olen varma, että voimme taistella voitosta Ruotsissa. Viime vuonna meillä oli ongelmia lähtöpaikkojen kanssa olosuhteiden takia, mutta tänä vuonna sen ei pitäisi olla ongelma. Meillä on paremmat asemat kuin kilpailijoilla. Siitä ei tarvitse huolehtia, Mäkinen sanoo tiedotteessa.

– Olemme valmistautuneet hyvin kisaan Suomessa viimeisen parin viikon aikana. Meidän automme pitäisi olla hyvässä iskussa Ruotsin nopeilla pätkillä.

Toyotan vahvin lenkki lienee jälleen virolainen Ott Tänak, joka lähtee reitille kolmantena autona.

– Tuntuu, että olemme hyvin valmistautuneita Ruotsin ralliin, mutta on aina vaikea ennustaa, mitkä olosuhteet siellä on. Viime vuonna siellä oli paljon lunta ja isot lumipenkat, mitä usein toivoo talvirallilta. Se oli kuitenkin vaikeaa lähtöpaikkamme takia, koska tuoreella lumella oli vähän pitoa, Tänak muistelee.

– Toivon, että meillä on tänä vuonna parempi mahdollisuus taistella kärjessä. Jos olosuhteet ovat hyvät, kisa voi olla todella nautinnollinen nopeiden pätkien takia. Meidän automme pitäisi sopia sinne hyvin.

Kauden avanneessa Monte Carlo -rallissa kuudenneksi sijoittunut Kris Meeke pääsee starttaamaan hyvältä lähtöpaikalta lumiralliin.

– Testasin kolme upeaa päivää Suomessa viime viikolla. Oli mahtavaa opiskella autoa ensimmäistä kertaa lumella. Fiilis oli ainakin hyvä, mutta yritän pitää sen mielessäni, että olosuhteet voivat olla hankalat lämpötiloista riippuen. Toivottavasti olosuhteet ovat mukavat ja tasaiset, jotta kaikki voivat nauttia rallista.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö