Hyundai-pomo luottaa Loebin ja Neuvillen iskukykyyn Ruotsin lumilla – ”Olemme todella nälkäisiä”

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva. Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli johtaa valmistajien MM-sarjaa kauden avauskisan Monte Carlon jälkeen. 

Hyundai saalisti Monte Carlosta 30 pistettä ja johtaa valmistajien karkeloita viiden pisteen erolla ennen Citroenia ja Toyotaa. Seuraavaan ralliin Ruotsiin Hyundai lähtee hyvillä muistoilla, sillä viime vuonna talli nappasi voiton sekä kolmostilan Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin toimesta.

– Kauden alku oli mielenkiintoinen sekä kilpailukykyinen meidän kannalta. Haluamme jatkaa samalla tasolla Ruotsissa. Me olemme todella nälkäisiä ja haluamme kauden ensimmäisen voiton. Meillä on kaikki ainekset olemassa, jotta voimme voittaa. Me emme kuitenkaan aliarvioi kilpailijoitamme, jotka ovat varmasti vahvoja, tiimipomo Andrea Adamo sanailee tiedotteessa.

Viime vuoden voittaja Neuville lähtee Ruotsin lumille positiivisin mielin.

– Monte Carlon ralli oli hyvä osoitus meidän potentiaalista. Me emme malta odottaa, että pääsemme taas kisaamaan Ruotsissa. Siellä olemme olleet todella kilpailukykyisiä viime vuosien aikana. Automme on aina toiminut hyvin.

Ruotsissa ajaa myös rallilegenda, yhdeksän mestaruuden Sebastien Loeb, jonka Hyundai-debyyttikisa Monte Carlossa päättyi neljänteen sijaan. Ruotsin ralli ei ole koskaan lukeutunut Loebin suosikkien joukkoon, vaikka mies on juhlinut voittoa kertaalleen vuonna 2004.

– Avauskisa oli tasapainoinen aloitus meidän suhteelle Hyundain kanssa, vaikka testikilometrejä oli vähän alla. Taistelimme podiumista koko viikonlopun ja nyt rakennamme sen varaan. Ruotsin ralli on kuitenkin ihan erilainen haaste, Loeb toteaa.

– Se voi olla vuoden jännittävin kisa. Ruotsissa on aina jäätä ja aurinko paistaa, kun olosuhteet ovat hyvät. Sitten voi taas olla tosi hankalaa, jos lumi sulaa vesisateessa. Toivonkin siis hyviä olosuhteita.

Lue myös nämä