Quantcast

Ford-kuskilta kovaa puhetta: ”Olen varma, että saamme muut kiinni”

M-Sport Fordin Fiesta Rally2 -auto ei kiistatta ole pärjännyt viime vuosina vertailussa esimerkiksi Skodan kalustoon.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Reilu viikko sitten ajettu Meksikon MM-ralli oli kuitenkin tietyiltä osin positiivinen M-Sportin Rally2-auton suorituskyvyn suhteen. Vielä viime kaudella korkeimman kaliiberin autolla ajanut Adrien Fourmaux sai Fiestan tuimaan liitoon WRC2-luokassa.

Vielä sunnuntaiaamuna Fourmaux taisteli luokkansa toisesta tilasta, mutta Otatesin pitkä erikoiskoe koitui Ford-kuskin kohtaloksi. Fourmaux ja kartanlukija Alexandre Coria joutuivat vaihtamaan kesken pätkän laturin hihnan, mikä tiputti ranskalaiskaksikon luokassa seitsemänneksi.

Vaikka harmillinen tekniikkavika pilasi hyvän tuloksen, ilahtui sekä kuljettaja että tiimi Fiesta Rally2 -kilpurin parantuneesta suorituskyvystä. Yksi osoitus vauhdista oli Fourmaux´n ajama pohja-aika kisan päättäneelle Power Stage -erikoiskokeelle WRC2-luokassa.

– Olen erittäin onnellinen meidän suorituskyvystämme. Vauhtimme oli erinomaisella tasolla. Tekniset viat ovat osa moottoriurheilua, joskus niitä vain tapahtuu. Saimme silti joitain pisteistä sarjaan ja voitimme Powerin. Kannatti siis korjata vika pätkällä, Fourmaux naureskelee rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Tiedämme toki, että meillä riittää autossa parannettavaa, varsinkin asvaltilla. Emme ole kuitenkaan enää kaukana, ja tiedossa on, että muutamia päivityksiä on tulossa ihan lähikuukausien aikana. Kehitys vaatii aina aikaa, mutta olen varma, että saamme muut kiinni.

Fourmaux kilpailee seuraavan kerran MM-sarjassa Kroatiassa huhtikuussa. Ranskalainen toivoo kisapaikalle sateista säätä.

– Automme on todella hyvä asvaltilla, kun olosuhteet ovat hankalat. Jos on ihan kuivaa, kuten oli Monte Carlossa, olemme vähän ongelmissa. Teemme kuitenkin töitä ongelmien eteen. Kroatiassa voi olla tosin vaikeaa, vaikka on kuivaa, koska mutkien leikkaukset ovat tosi liukkaita, Fourmaux selittää.

Kroatian MM-ralli ajetaan 20.-23. huhtikuuta.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Meksikosta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat