Quantcast

Kroatian MM-rallin osallistujalista julki, neljä suomalaisparia mukana

Kauden neljännen MM-rallin osallistujalista julkistettiin maanantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa viime vuoden Kroatian MM-rallissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kroatiassa kaasutellaan 20.-23. huhtikuuta seuraava MM-osakilpailu asvaltilla. Mukaan ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 57 kuljettajaparia. Kroatiassa ajetaan MM-pisteistä nyt kolmatta kertaa ja osallistujamäärä on kilpailuista pienin. Debyyttivuonna 2021 kisa keräsi 65 osallistujaa ja viime keväänä 63 autokuntaa.

Tämän vuoden kisassa Rally1-autoja lähtöviivalla on yhdeksän kappaletta. Toyotan kalustoa komentavat Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ja Sebastien Ogier. Hyundain i20 N Rally1 -kilpurilla pisteitä metsästävät Thierry Neuville, Craig Breen ja Esapekka Lappi. M-Sport Fordin puikoissa on puolestaan vain kaksi kuskia, kun Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet nähdään yksityistallin menopelin ratissa.

Rally2-autoja viivalla on mukavat 24 kappaletta ja Rally3-autojakin kahdeksan. Suomalaisista WRC2-luokan pisteistä kamppailevat Emil Lindholm ja Sami Pajari. Suomalaisten kovimmat vastukset tasokkaassa luokassa ovat edelliskisan voittaja Gus Greensmith sekä Oliver Solberg, Yohan Rossel, Nicolas Ciamin ja Adrien Fourmaux. Huomattavaa kuitenkin on, että Solberg ei aja Kroatiassa luokan pisteistä.

Kroatian MM-rallissa ajetaan yhteensä 20 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa hieman yli 300 kilometriä. Osallistujalistan kokonaisuudessaan voit katsastaa tästä linkistä.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin viime vuoden kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat