Quantcast

F1-pomo paluusta rallin MM-sarjaan – ”Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan”

Nykyisin F1-sirkuksessa vaikuttava italialainen Günther Steiner teki pitkän uran myös rallin parissa ennen siirtymistään formuloihin.
Guenther Steiner
Guenther Steiner. Kuva: Daniel Goetzhaber/ Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Haasin F1-tallin peräsimestä tuttu Steiner aloitti mekaanikkona Mazdan tiiminä jo vuonna 1986 ollessaan vasta 21-vuotias. Siitä ura urkeni isompiin ympyröihin, kun Meranosta Etelä-Tirolista kotoisin oleva Steiner työskenteli Jolly Club Lancian tiimissä vuosina 1991-96 ennen siirtymistään Prodrivelle vuonna 1997.

Heti seuraavana vuonna 1998 Malcolm Wilsonin johtama M-Sport rekrytoi Steinerin brittitalliin projektipäälliköksi. M-Sportilla italialainen työskenteli aina vuonteen 2001 saakka, kunnes siirtyi F1-sarjaan.

Toistaiseksi Steiner on tyytyväinen tallipäällikön roolissaan Haasilla, mutta mies ei täysin tyrmää ideaa paluusta rallin pariin jonain päivänä. Hyundain WRC-talli on etsinyt koko kauden ajan uutta tallipäällikköä Andrea Adamon tilalle. Toistaiseksi pestiä on hoitanut väliaikaisella leimalla Julien Moncet.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Olen sanonut ennenkin, että ei minulla koskaan ollut tavoitteena päästä F1-tallipäälliköksi, mutta sinne minä menin ja taistelin tieni ylöspäin. En tiedä, mitä seuraavaksi elämä tuo tullessaan, mutta mitään juttuja ei koskaan kannata tyrmätä suoralta kädeltä, Steiner sanoo rallin MM-sarjan WRC Backstories podcastissa.

– Jos minulle tarjotaan jotain mielenkiintoista pestiä, ei sillä ole väliä, mitä se on. Jos on hieno haaste tai mahdollisuus, niin tartun aina siihen. En nyt kuitenkaan sano, että olisin menossa takaisin ralliin tai vannoisin, että en koskaan mene takaisin. En tiedä, mitä tulevaisuus tuo.

M-Sportin vuosinaan Steiner pääsi työskentelemään edesmenneen rallilegenda Colin McRaen kanssa. Skottia Steiner pitää kaikkein aikojen lahjakkaimpana kuskina.

– Tulin todella hyvin toimeen Colinin kanssa. Colin oli ykkösjätkä siihen aikaan. En ole koskaan nähnyt kenelläkään kuskilla sellaista puhdasta talenttia, mikä hänellä oli, Steiner muistelee.

– Colinilla kaikki tuli jotenkin luonnostaan, eikä hänen tarvinnut nähdä vaivaa, että pystyi ajamaan kovaa. Monet ihmiset osaavat puhua paljon, kuten minä, mutta he eivät osaa ajaa kovaa. Colin on varmasti lahjakkain kuski, jonka olen koskaan tavannut.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat