Quantcast

”Valeuutinen, pelkkää propagandaa!” – MM-rallijärjestäjältä täystyrmäys koville väitteille

Rallin MM-sarjan ensi kauden kilpailukalenterista on liikkunut monenlaisia huhuja kesän ja alkusyksyn aikana.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä voitti kesäkuussa ajetun Kenian Safari-rallin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjan promootioyhtiö ja Kansainvälinen autoliitto FIA hiovat parhaillaan ensi vuoden palasia kohdalleen. FIA:n maailman moottoriurheiluneuvoston odotetaan vahvistavan kauden 2023 kalenterin lokakuussa kokouksessaan.

Italialainen rallisivusto Rallyssimo.it julkaisi omat tietonsa kalenteriin liittyen viime viikolla. Sivuston julkaisemassa artikkelissa väitettiin muun muassa Kenian Safari-rallin olevan liipaisimella, vaikka kisalla on monivuotinen sopimus kilpailun järjestämisestä.

Uutisen mukaan Kenian tuore presidentti William Ruto olisi Safari-rallia vastaan. Artikkelin mukaan Ruto olisi tuominnut vuonna 2021 MM-rallin ”rikkaiden ihmisten jutuksi sekä ajan ja julkisten varojen tuhlaukseksi”. Kyseinen kommentti levisi kenialaismediassa viime vuonna, mutta pian julkaisun jälkeen se julistettiin valeuutiseksi.

Italialaissivuston juttu ei miellyttänyt Safari-rallin järjestäjiä, jotka tyrmäsivät Twitterin välityksellä väitteet siitä, että kilpailun tulevaisuus olisi vaakalaudalla.

– Tämä on valeuutinen! Pelkkää propagandaa, tviitissä todettiin suoraan sävyyn.

Kenian Safari-rallilla on sopimus MM-osakilpailun järjestämisestä vuoteen 2026 saakka.

MM-sarjan promoottori on kertonut aiemmin, että ensi kaudella on määrä ajaa 14 osakilpailua, joista kuusi olisi Euroopan ulkopuolella. Kaukokisoista ensi kauden kalenterissa lienevät ainakin Meksiko, Kenia, Uusi-Seelanti ja Japani. Mahdollista on, että Lähi-idän suunnalla järjestetään täysin uusi osakilpailu – huhujen mukaan Saudi-Arabia. Italialaissivuston mukaan myös Chile olisi saamassa paikan ensi vuodeksi.

– Jos asiat järjestyvät kuten olemme suunnitelleet, voimme olla tyytyväisiä kalenteriin. Mielestämme se on paras kalenteri tiimeille, lajille ja kaikille. Meistä tulee jälleen todellinen maailmanmestaruussarja, promootioyhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkin kertoi aiemmin Motorsport.comille.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Uudessa-Seelannissa.

Katso alta Uuden-Seelannin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat