Quantcast

Esapekka Lappi sai luottamuslauseen Citroenin isolta pomolta

Esapekka Lappi ja Linda Jackson
Esapekka Lappi ja Linda Jackson. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Autonvalmistaja Citroenin toimitusjohtaja Linda Jackson on antanut täyden tukensa suomalaiskuljettaja Esapekka Lapille.

Lappi siirtyi täksi kaudeksi Citroenin WRC-rallitiimiin. Lappi saavutti kakkossijan kauden toisessa rallissa Ruotsissa, mutta sen jälkeen Lappi kahlasi syvissä vesissä. Kurssi kääntyi viimein elokuun alussa, kun Lappi ajoi loistavalla suorituksella toiseksi Suomen MM-rallissa.

Lappi on MM-sarjassa kahdeksantena, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua. Suomalaisen tallikaveri Sebastien Ogier pitää puolestaan hallussaan kakkossijaa ja taistelee jälleen maailmanmestaruudesta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kuljettajiimme. Ottaessamme heidät tiesimme sen, että Sebastien on maailmanmestari ja Lappi on yksi nopeimmista ja lupaavimmista nuorista kuljettajista, Jackson kertoi Autosportille.

– Se, että Esapekka on nuori, lupaava ja nopea, tarkoittaa sitä, että hän kerää oppia tulevaisuutta varten. Luotan siihen, että hän lyö itsensä läpi, ja me annamme hänelle täyden tuen, Jackson lisäsi.

”Emme kadu päätöstä”

Citroen lähti tähän kauteen vain kahdella WRC-autolla. Tilanteeseen ei ole tulossa muutosta kaudella 2020, vaikka ranskalaistiimillä on ohuemmat saumat pärjätä valmistajien MM-sarjassa verrattuna Toyotaan ja Hyundaihin.

– Emme kadu päätöstä (kilpailla vain kahdella autolla). Teimme päätöksen ja pysymme siinä. Tilanne on sama ensi vuonna, Jackson painotti.

Citroen on valmistajien MM-sarjassa kolmantena selvästi M-Sport Fordin edellä. Edellä oleviin Hyundaihin ja Toyotaan on kuitenkin matkaa.

– Olen tyytyväinen kauden ensimmäiseen puoliskoon, mutta kuten sanoin tallipäällikkö Pierre Budarille, voisimme pärjätä paremmin, Jackson sanoi.

– Olen tyytyväinen, miten asiat ovat sujuneet, mutta haluaisin enemmän voittoja. Ihmiset kyselevät, miksi olemme mukana rallissa. Se on totta, että suhtaudumme intohimoisesti tähän lajiin, mutta olen liikenainen ja haluan tuottoa sijoitukselle. Mitä enemmän voitamme, sitä enemmän meistä puhutaan. Nyt haasteena on saada enemmän voittoja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi ajoi toiseksi Suomen MM-rallissa. Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Jatkaako Citroen kauden 2020 jälkeen?

Toimitusjohtaja Jackson kertoi jo maaliskuussa, että Citroen saattaa vetäytyä rallin MM-sarjasta kauden 2020 jälkeen, ellei sarjassa siirrytä hybriditeknologiaan. Kansainvälinen autoliitto FIA on sittemmin vahvistanut, että hybriditeknologia tulee mukaan vuonna 2022. FIA ei ole vielä lyönyt lukkoon teknisiä sääntöjä, jotka astuvat voimaan 2022.

Rallipiireissä on liikkunut huhuja, joiden mukaan Citroen saattaisi jopa vetäytyä MM-ralleista kauden 2020 jälkeen. Ogierin ja Lapin sopimukset päättyvät tuolloin.

– Tällä hetkellä haluan keskittyä vuosiin 2019 ja 2020 maksimoidakseni sijoituksemme. En puhu vielä siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Haluan tallin motivaation olevan kahdessa seuraavassa vuodessa. Heidän pitää olla sataprosenttisen keskittyneitä siihen, mitä he tekevät juuri nyt, Jackson totesi.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,275639″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat