Esapekka Lappi otti ilon irti kilpakumppaninsa lyömisestä – ”Tuntuu ihan v***n hyvältä”

Ott Tänak, Esapekka Lappi ja Thierry Neuville kartanlukijoinen valtasivat palkintokorokkeen Ruotsissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi tarvitsi Citroenilla kaksi rallia noustakseen palkintokorokkeelle ranskalaisvalmistajan väreissä.

Lappi ja kartanlukija Janne Ferm venyivät huipputulokseen sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa. Suomalaispari ajoi kilpailussa toiseksi huiman kamppailun jälkeen.

Lappi taisteli kakkossijasta Hyundai-tähti Thierry Neuvillea vastaan kilpailun päätöspäivänä. Belgialaiskuljettaja Neuville teki viimeisen hyökkäyksen vielä kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, mutta Lappi kuittasi kakkossijan kolmen sekunnin marginaalilla.

– Tuntuu ihan v***n hyvältä. Varsinkin kun Neuville on tottunut viemään näitä sekuntitaistoja. Toki hän sai pettymyksen jo Montessa ja nyt jälleen täällä, Lappi viittasi siihen, että Neuville taipui Monte Carlon MM-rallin voittotaistossa niukasti toiselle Citroen-kuljettajalle Sebastien Ogierille.

Lappi yllätti monet loistavalla tuloksellaan, mutta hänelle se ei tullut yllätyksenä.

– Meille jäi testeistä hyvä fiilis. Uskoin ennen kisaa, että meillä on mahdollisuus taistella palkintosijoista, mutta en välttämättä uskonut siihen perjantain jälkeen.

Perjantaina Lappi teki Citroen C3 WRC -autollaan rajun pyörähdyksen penkan puolella, mutta suomalaiskuljettaja pääsi nopeasti jatkamaan matkaa.

– Kerrankin meillä oli onnea. Nyt sitä oli paljon. Ihme, että siitä tilanteesta selvittiin, eikä tullut mitään vaurioita.

Perjantain tilannetta lukuun ottamatta Lappi ajoi varman kilpailun. Rallin päätteeksi tallipäällikkö Pierre Budar kävi lämpimästi onnittelemassa suomalaiskuljettajaa.

– Tämä oli tasainen kilpailu meiltä. Emme ajaneet yhtäkään pohja-aikaa, mutta meillä ei ollut mitään isoja ailahteluita, jos perjantain virhettä ja puolen minuutin häviötä ei ota lukuun. Muutamilla pätkillä jäimme pohjista kymmenen sekuntia, mutta ei niitä jätkiä vastaan, joiden kanssa kilpailimme, Lappi summasi viikonloppunsa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja