Esapekka Lappi ja Kalle Rovanperä muistelivat uransa pahimpia hetkiä – ”Se oli todella ikävää aikaa”

Suomalaiskuljettajat muistelivat uransa pahimpia hetkiä rallin MM-sarjan Youtube-kanavalla julkaistulla videolla.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi nosti esille kauden 2019, kun suomalainen ajoi hyvin vaikean kauden Citroënilla. Lapin kausi alkoi teknisellä vialla Monte Carlossa, sitten tuli komea kakkossija Ruotsista, mutta sitten alkoivat jälleen suuret vaikeudet.

– Sanotaan nyt, että Portugali oli jo todella rankka. Menimme yhtenä päivänä katon kautta ympäri, Lappi kertoo videolla.

– Ja sen jälkeen lopulta jouduimme keskeyttämään, Lappi jatkoi.

Lapin keskeytyksen syy Portugalin vuoden 2019 MM-rallissa oli lopulta takajousituksen pettäminen. Kausi oli sujunut jo siihenkin saakka huonosti.

– Meillä oli ollut jo ennen sitä muutama huono ralli ja sitten se vain jatkui. Sanoisin, että kolme neljä kuukautta maaliskuusta heinäkuuhun oli todella ikävää aikaa urallani ja teki todella huonoa mentaliteetilleni, Lappi muisteli.

Lappi oli tuolla kaudella keskeyttänyt Monte Carlon lisäksi myös Argentiinassa. Keskeytys tuli myös Kataloniassa kauden lopulla.

Toyotan Kalle Rovanperä voi olla pian jo kaksinkertainen maailmanmestari, mutta hänelläkin on ollut urallaan pahoja vaikeuksia. Ne sijoittuvat vuoden 2021 kesään.

– Sanoisin kesäajan 2021, kun meille tuli neljä tai viisi keskeytystä putkeen, Rovanperä kertoo.

– Tein silloin omia virheitä ja sen lisäksi meillä oli todella huonoa tuuria teknisten ongelmien kanssa myös. Sen jälkeen oli todella rankkaa, kun jouduimme keskeyttämään myös Safari-rallissa. Sanotaan nyt vaikka näin, ettei se helppoa ollut, Rovanperä sanoo.

Rallin MM-sarja jatkuu Keski-Euroopassa. Voit katsoa kisan ennakon alta.

Lue myös nämä