Sebastien Ogier hehkutti vuolaasti Toyotaa – ”Onneksi olkoon teille kaikille”

Sebastien Ogier tekee ensi viikolla paluun rallin MM-sarjaan, kun hän ajaa Keski-Euroopan rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier ajoi edellisen kerran Chilen MM-rallissa syyskuussa ja tässä välissä Toyota ehti jo varmistaa valmistajien mestaruuden Chilessä. Kalle Rovanperällä on puolestaan Keski-Euroopassa mahdollisuus varmistaa jo uransa toinen kuljettajien maailmanmestaruus.

– Olen todella tyytyväinen (valmistajien mestaruudesta). Siitä täytyy kiittää koko tallia, Ogier hehkuttaa.

– Meitä on neljä kuljettajaparia taistelemassa erikoiskokeilla, mutta meidän takanamme on yli 200 muuta ihmistä. Onneksi olkoon teille kaikille. Tämä on ansaittu mestaruus. Tämä on ollut hieno kausi ja olette tehneet hienoa työtä. Meidän pitää jatkaa samalla tavalla ensi vuonna, Ogier jatkoi hehkutustaan.

Ogier on valmistautunut Keski-Euroopan asvalttikisaan ajamalla testejä Tshekissä.

– Ainoa kysymysmerkki on se, että testipäivän aikana sää oli ehkä liiankin hyvä. Luultavasti sää voi muuttua paljonkin parissa viikossa. Mutta tällaista tämä on aina rallissa. Testipäivänä yrittää tehdä mahdollisimman hyvää työtä niissä olosuhteissa. Testissä meillä oli hieno tie, se oli kapea ja auto tuntui hyvältä. Nautin testipäivästä, ranskalainen summasi testien antia.

Ogier on ajanut tällä kaudella aiempaa löysemmän kalenterin ja tämä on sopinut hänelle hyvin. Ogier ajaa tällä kaudella vielä Keski-Euroopan lisäksi myös Japanin MM-rallissa. Oletko valmis kauden kahteen viimeiseen kisaan?

– Asvaltilla ajaminen on aina hauskaa. Keski-Euroopan MM-rallissa lähtöpaikkani ei välttämättä ole ihanteellinen. Se riippuu säästä. Jos on kuivaa, voimme taistella kärkisijoista, mutta jos olosuhteet ovat vaikeammat ja sateiset, ajamisesta voi tulla haastavaa muutaman auton jälkeen, hän sanoo.

– Lähden jokaiseen ralliin hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta. Katsotaan, mikä on mahdollista, ranskalainen jatkaa.

Keski-Euroopan asvalteilla ajetaan nyt ensi kertaa WRC-tasolla. Ralli on kaikille täysin uusi, joten vanhoista nuoteista ei ole apua.

– Ralli on täysin uusi, joten meillä on paljon uusia nuotteja tehtävänä. On vaikeaa tietää, mitä voimme odottaa kilpailusta. Mutta sellaista ralli on, sopeutumista uusiin tilanteisiin. Menen aina innoissani kohti uusia haasteita, Ogier linjaa.

Ogier asuu nykyään Saksan Münchenissä. Keski-Euroopan ralli on hänelle kuin kotikisa.

– On hauskaa sanoa, että tämä on nyt kotirallini. Maantieteellisesti se on lähimpänä uutta kotiani Münchenissä. Mutta toisaalta en ole koskaan ollut sillä alueella, missä ralli ajetaan. Se on ainakin mukavaa, että olen lähellä kotiani ja olen varma, että meillä on paljon kannattajia kisassa. Tällä alueella ralli on muutenkin todella suosittua. Se nähtiin jo testissä Tshekissä, missä fanit olivat jo tukemassa meitä. Siitä tulee hauskaa, Ogier päättää.

Keski-Euroopan rallin ennakon voit katsoa alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat