Esapekka Lappi etsii kadonnutta itseluottamusta Viron rallista – ”Minulla on mahtavia muistoja kisasta”

Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing

Citroenin rallitallin Esapekka Lapin kiireinen kesä jatkuu ensi viikonloppuna ajettavalla Rally Estonialla. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ovat mukana Citroenin C3 WRC:llä tarkoituksenaan testata säätöjä elokuun alussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten. 

Luvassa on tiukkaa taistelua kisan voitosta, sillä WRC-autolla Virossa ajavat myös Toyotan Ott Tänak, Hyundain Andreas Mikkelsen sekä Craig Breen ja Fordin Elfyn Evans.

– Suomen MM-rallissa ei ole sellaista luksusta, että voisi alkuun tarkkailla. Erot ovat niin pieniä, että vauhdin on löydyttävä heti startista. Tämän (Viron rallin) myötä olen vieläkin valmiimpi Suomen kisaan, sillä onhan sillä oma paikkansa sydämessäni, vuonna 2017 Neste Rallin voittoa juhlinut Lappi summaa.

Lappi on osallistunut Viron ralliin yhden kerran. Viisi vuotta sitten Lappi ajoi Skoda Fabia S2000:lla rallissa viidenneksi. Tuolloin Viron ralli oli osa EM-sarjaa.

– Minulla on mahtavia muistoja kilpailusta. Varsinkin siitä miten fanit ottivat minut vastaan, kun ajoin silloin vuonna 2014 Virossa, Lappi muistelee.

Pieksämäkeläisen kausi MM-sarjassa on ollut synkkä. Pierre Budar vakuuttelee yhä tukeaan suomalaiskuskille.

– Viron rallissa meidän tavoitteet ovat kahdenlaisia. Ensinnäkin haluamme taata, että Esapekka on parhaassa mahdollisessa iskussa. Hän saa nyt paljon kilometrejä alle C3 WRC:llä samanlaisissa olosuhteissa kuin mitä on luvassa elokuussa. Toinen tavoite on testata parhaita mahdollisia teknisiä vaihtoehtoja tositilanteessa. Tällaiset tilanteet opettavat paljon enemmän kuin normaalit testit, Budar sanailee.

Rally Estoniassa ajetaan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä 15 erikoiskoetta ja noin 150 ek-kilometriä. Rallin huoltoparkki toimii Otepään kaupungissa.

 

Katso alta video Jari-Matti Latvalan testistä Suomen MM-rallia varten.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö