Quantcast

Rallin SM-sarjaan todella tärkeä muutos – yksi kisa vailla järjestäjää

Teemu Asunmaa kurvaili tähän tyyliin Itärallissa tänä vuonna. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan alustava kilpailuohjelma ensi vuodelle on julkistettu tällä viikolla AKK:n verkkosivuilla. Mukana on yhteensä kuusi rallia ja kausi alkaa perinteiseen tyyliin Tunturirallista tammikuussa. 

Viime vuosina rallin SM-sarjassa on totuttu näkemään seitsemän osakilpailua, mutta nyt listalla on yksi ralli vähemmän. Tämän vuoden tyyliin Rovaniemen kisan jälkeen talvikausi jatkuu Mikkelin SM-rallilla sekä Itärallilla Joensuussa.

SM-sarja on tehnyt myös kotimaisen medianäkyvyyden kannalta todella tärkeän muutoksen aikataulutukseen. Sekä Tunturiralli että Vaakuna-ralli ajetaan nyt viikkoa totuttua aiemmin. Näin ollen SM-rallit eivät todennäköisesti mene päällekkäin MM-kauden avaavien Monte Carlon ja Ruotsin rallien kanssa.

Uudistuksena SM-sarjan ensi kauden ohjelmaan on myös Seinäjoella ajettavan Pohjanmaa-rallin siirtyminen kauden päätöskisaksi. Kesäkuun SM-rallin järjestäjää puolestaan vielä etsitään.

– Yhtään uutta hakemusta ei ole tuolle osakilpailun järjestämiselle ole toistaiseki tullut, mutta yksi järjestäjä jolle sarjan osakilpailu oli jo myönnetty, ilmoitti halukkuutensa siirtyä kauden päätösosakilpailuksi, SM-sarjan sivuilla kerrotaan.

– Tällä hetkellä sarjasta siis puuttuu edelleen yksi osakilpailujärjestäjä kesältä, jonka runkopäivämäärä on 12.-13.6.2020. Nyt AKK etsii tuolle ajankohdalle järjestäjää, joka pystyy toteuttamaan kesäkauden ensimmäisen Ralli SM-osakilpailun, tiedotteessa jatketaan.

Rallin MM-sarjan ensi kauden kalenteria ei ole vielä julkistettu, mutta aikataulumuutoksilla SM-sarja pyrkii välttämään kisojen osumisen päällekkäin.

 

Kauden 2020 rallin SM-sarjan alustava kilpailukalenteri:
16.-18.1.             Arctic Lapland Rally, Rovaniemi

7.-8.2.               SM Vaakuna Ralli, Mikkeli (RSJM)

28.-29.2.             Itäralli, Joensuu (RSJM)

12.-13.6.             Avoin (RSJM)

4.-5.9.               Oili Jalonen Ralli, Laitila (RSJM)

25.-26.9.             Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki (RSJM)

Lue myös nämä

  • Uusimmat