Toyotan suomalaispomolta ylisanoja Rovanperälle – ”Kalle näytti muille, missä kaappi seisoo”

Toyotan Kalle Rovanperä nappasi komeat 30 pistettä Kreikan MM-rallista.
Kaj Lindström
Kaj Lindström. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalaa Kreikassa sijaistanut Toyotan WRC-tallin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström hämmästeli maailmanmestarin otteita. Kypsä ja ehjä suoritus toi Rovanperälle entistä paremmat asetelmat kamppailla toisesta perättäisestä MM-tittelistä kolmessa jäljellä olevassa rallissa.

– Ihan käsittämätön suoritus taas kerran. Hienosti hän ajoi koko rallin ja sitten vielä tuommoinen puristus viimeiselle. Kalle näytti muille, missä kaappi seisoo, Lindström ylisti.

Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa jo syys-lokakuun taitteessa Chilen osakilpailussa. Tittelin varmistuminen vaatisi kuitenkin Rovanperältä voittoa ja lisäpisteitä Power Stage -erikoiskokeelta sekä pahimmalta uhkaajalta Elfyn Evansilta keskeytystä.

– Chilessä se nyt on teoriassa mahdollista ensimmäistä kertaa. Mennään sinne ja katsotaan, miten käy. Monesti on kuitenkin nähty, että välillä voi käydä kurjastikin, Lindström huomautti.

Chilen nopeiden sorateiden Lindström kuitenkin ounasteli sopivan Rovanperälle erinomaisesti. – Ralli on tiestöltään autoystävällisempi. Tiet pysyvät suhteellisen hyvässä kunnossa myös toisilla vedoilla. Luonteeltaan kisa on semmoista vähän ehkä Suomea ja vähän Uutta-Seelantia muistuttavaa, Lindström kuvaili.

– Ainakin Kallelle Uusi-Seelanti sopi aika hyvin. Kyllä sen rallin pitäisi hyvin meille sopia.

Kovin isoja voitonjuhlia Toyota ei Kreikassa ehdi järjestää, sillä testit jatkuvat Keski-Suomessa heti ensi viikolla. Toyotan etumatka ennen Hyundaita on valmistajien sarjassa jo 91 pistettä, joten vain ihme voi viedä kolmannen perättäisen automerkkien MM-tittelin.

– Ei tässä hirveästi juhlita. Tänään lähtee jo tavarat kohti Suomea, että ehditään sitten saada autot eteenpäin Chileen. Valmistaudutaan siihen ihan normaaliin tapaan niin kuin on tähänkin asti tehty, Lindström kertoi.

– Totta kai tilanne on hyvä. Hyvin on kausi mennyt ja palkintona on, että olemme tuollaisissa pisteissä.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat