Ensimmäinen iso kansainvälinen ralli kuukausiin – Rooman EM-rallissa kaksi suomalaiskuskia

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk viime vuonna Rooman EM-rallissa. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heinäkuun myötä pienempiä ralleja on pitkästä aikaa ajettu ympäri Eurooppaa. Vihdoin ensi viikolla polkaistaan myös ensimmäinen isoista sarjoista käyntiin, kun Rooman EM-osakilpailu on ohjelmassa 24. – 26. heinäkuuta.

Rooman EM-rallin osallistujalista on julkaistu ja mukana on yhteensä 87 kuljettajaparia, joista 56 autokuntaa on ilmoittautunut mukaan johonkin EM-sarjan luokista. Mukana on muhkeat 42 kuskia Rally 2 -luokituksen autolla, joista 29 on EM-sarjan kuskeja. EM-sarjan junioriluokka houkutteli puolestaan Roomaan paikalle 25 osallistujaa.

– Olemme tehneet rallia varten hurjan määrän töitä ja palkintona on yksi EM-sarjan historian kovimmista osallistujalistoista. Olemme saaneet paljon tukea eri tiimeiltä järjestelyissä ja haluamme kiittää myös kaikkia muita osapuolia. Tämä on fantastinen tapa aloittaa EM-sarja, Rooman rallin apulaisjohtaja Jean-Baptiste Ley kommentoi.

Lue myös: EM-rallissa erikoisjärjestelyt – pitäisikö rallin MM-sarjan ottaa mallia?

Suomalaisista mukana on Skoda Fabialla ajava Emil Lindholm, joka ajaa kisassa rengastestiä intialaiselle MRF-yhtiölle. Sinivalkoisia värejä edustaa myös Miika Hokkanen, joka kisaa uudella Peugeot 208 Rally4 -autolla Sainteloc Junior Teamissa.

Lue myös: Suomalaiskuljettaja tekee paluun rallin EM-sarjaan – saa kunniatehtävän Peugeot’n uudella ralliautolla

Osallistujalistalta löytyy tukku kovia nimiä kuten Craig Breen (Hyundai R5), Oliver Solberg (VW Polo R5), Aleksei Lukjanuk (Citroen C3 R5) ja Adrien Fourmaux (Ford Fiesta R5).

Osallistujalistan kokonaisuudessaan voit katsoa tästä linkistä.

Rooman EM-ralli on ensimmäinen iso kansainvälinen kilpailu sitten maaliskuun Meksikon MM-rallin. MM-sarjan on määrä jatkua syyskuun alussa Virossa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat