Suomalaiskuljettaja tekee paluun rallin EM-sarjaan – saa kunniatehtävän Peugeot’n uudella ralliautolla

Miika Hokkanen
Miika Hokkanen. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Miika Hokkasen yli vuoden mittainen kilpailutauko päättyy ensi viikolla ajettavassa Rooman EM-rallissa.

Hokkanen, 24, ajoi viime kaudella kolme EM-rallia Peugeot 208 R2 -autolla. Hän kilpaili edellisen kerran viime vuoden kesäkuussa Puolan EM-osakilpailussa.

Hokkanen starttaa Rooman asvalttikilpailuun täysin uudella Peugeot 208 Rally4 -autolla, jolle kirjattiin hiljattain ensimmäinen luokkavoitto Portugalissa Castelo Branco -rallissa. Hokkanen edustaa Sainteloc Junior -tiimiä, jonka kanssa hän teki yhteistyötä kaudella 2018 EM-sarjassa.

Hokkanen saa kunniatehtävän, sillä etuvetoinen Peugeot Rally4 -auto nähdään ensimmäistä kertaa kansainvälisen tason rallissa Rooman ympäristössä.

– Rehellisesti sanottuna minulla ei ole juurikaan kokemusta autosta, joten minulla on paljon oppimista Roomassa. Ajoin noin kymmenkunta kilometriä joulukuussa, joten se oli todella lyhyt testi. Auto tuntui hyvältä, mutta siitä on jo pitkä aika, Hokkanen kertoo.

Lue myös: Tällainen on Peugeot’n uusi ralliauto

Hokkanen kilpailee ERC3-junioriluokassa kartanlukija Rami Suorsan kanssa. Suomalaisparin ohjelmaan kuuluu myös EM-kauden seuraava osakilpailu, Latvian Liepaja-ralli elokuun puolivälissä.

Hokkanen testaa Peugeot’n uutta ralliautoa ensi viikon tiistaina Italiassa.

– Toivottavasti löydämme hyvät säädöt autoon, mutta meillä on koko ralli aikaa parantaa säätöjä ja oppia, Hokkanen sanoo.

– On mielenkiintoista päästä ajamaan uudella autolla, sillä kahden viime vuoden ajan meillä on ollut edellisen luokituksen R2-auto. Nyt meillä on Rally4-auto, jonka pitäisi olla edeltäjäänsä nopeampi. Kuljettajan näkökulmasta on aina nautinnollisempaa ajaa, kun pääsee kovempaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Peugeot 208 Rally4
Peugeot 208 Rally4. Kuva: Peugeot Sport

Hokkanen on osallistunut kerran aiemmin Rooman EM-ralliin. Kaksi vuotta sitten hän joutui keskeyttämään kisan.

– Odotan, että rallista tulee haastava, sillä minulla on pitkä tauko ajamisesta. En tiedä, kuinka kauan minulla kestää päästä kunnon vauhtiin uudella autolla, mutta ralli itsessään on hieno. Olen erittäin tyytyväinen, että ralli pystytään järjestämään tässä vaikeassa tilanteessa.

Rooman EM-rallissa nähdään suomalaisista myös Emil Lindholm.

Lue myös: Emil Lindholmilta loistavia uutisia – mukana Rooman EM-rallissa

Lue myös nämä

  • Uusimmat