EM-rallissa erikoisjärjestelyt – pitäisikö rallin MM-sarjan ottaa mallia?

rooman em ralli
Rooman EM-ralli aiotaan vetää läpi erikoisjärjestelyin. Kuva: Alexandre Guillaumot / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan on määrä jatkua heinäkuun lopussa Rooman osakilpailulla. Koronapandemia on runnellut rajusti myös EM-sarjan kisakalenteria, mutta Rooman ralli on määrä vetää läpi erikoisjärjestelyin.

Kisajärjestäjä Rally di Roma Capitalen verkkosivuilla on jo jonkin aikaa ollut auki ennakkoilmoittautumiskaavake yleisölle, medialle, kuljettajille sekä tallien väelle. Esimerkiksi yleisön pitää rekisteröityä ennakkoon sovellukseen, jossa kunkin pitää ilmoittaa, missä aikoo rallia katsoa. Näin pystytään pitämään huoli koronarajoituksista.

– Jotta voimme Paulin (kartanlukija) Nagle kanssa kisata Italiassa, on siihen olemassa tietyt rajoitukset. Järjestäjillä on sovellus, johon meidän pitää ilmoittautua ja se seuraa, että pysymme määrätyllä reitillä, MM-sarjasta tuttu Craig Breen kommentoi aihetta RTÉ Sportille.

– EM-sarjassa on monia kisoja lykätty tai peruttu, mutta nyt meillä on uusi kalenteri. Toivottavasti voimme ajaa sen kokonaisuudessaan aina joulukuun Kanariansaarten ralliin saakka.

Lue myös: Rallin MM-sarja tukalassa tilanteessa

Sovelluksen kautta kaikki Rooman ralliin osallistuvat henkilöt saavat tarkat tiedot siitä, missä heidän katselu- tai työpaikkansa on kisan aikana. Liikkumista rajoitetaan kuten myös kontakteja. Järjestäjä lähettää tallien väelle ja muulle henkilökunnalle myös koodin, joka pitää tulostaa ja näyttää koronaviranomaisille liikuttaessa omalle työpisteelle.

Osin samalla tavalla rajoitetaan myös koodien avulla katsojien liikkumista. Luonnollisesti kullekin katselupaikalle otetaan vain rajoitettu määrä ihmisiä.

Toki myös Italian EM-rallin yllä on edelleen kysymysmerkkejä, vaikkakin koronatilanne on maassa parantunut viime viikkojen aikana. Jos Rooman kisa saadaan vedettyä läpi erikoisjärjestelyin, kannattaisi varmasti myös MM-sarjan nokkamiesten ottaa visiosta mallia.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua vasta syyskuussa Turkissa. Katso sillä välin kooste maaliskuun Meksikon rallin parhaista paloista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute]

Lue myös nämä