Quantcast

”En ole ranteet auki tästä tuloksesta” – rallikonkari Juha Salo jälleen voittokamppailussa SM-sarjassa

Arctic Lapland -rallin ennätyksellisesti kuudesti voittaneen Juha Salon seitsemännet poronsarvet jäi harmittavasti 1,5 sekunnin päähän.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan avausosakilpailu päättyi lauantaina jännittävien vaiheiden jälkeen Teemu Asunmaan voittoon, jolle Salo joutui taipumaan 1,5 sekuntia.

Aamun kolmen ensimmäisen EK:n jälkeen Salo ajoi päivähuoltoon 2,6 sekunnin erolla rallin johdossa. Kilpailun viimeiselle pikataipaleelle lähdettäessä Asunmaa ajoi 0,6 sekunnin erolla rallin kärjessä. Ristilammen 31,51 kilometriä pitkällä pätkällä eroa syntyi 0,9 sekuntia lisää.

– Ei ihan riittänyt. Harmittaa, mutta toisaalta saimme hyvän startin kauteen. Pitää sanoa, että viimeisellä pätkällä lumisateessa olosuhteet olivat aika haastavat. Yritin siistiä ajotyyliäni ja siinä myös onnistuin, Salo kertasi.

– Lumipöperöä oli paljon ja ehkä ensimmäisenä autona oli parempi ajaa. Mutta ei jossitella. Hyvin taisteltiin ja viimeiselle metrille asti ajettiin voitosta. Ulosajo olisi ollut se typerin vaihtoehto, Salo jatkoi.

Enemmän Saloa harmitti koko rallin avauserikoiskoe, jossa ero kärkeen venähti kerralla 12,4 sekuntiin.

– En ollut yhtään hereillä, vaikka piti olla. Sellainen isku ajamisestani puuttui kokonaan. Jos me tämä ralli jossain hävittiin, niin se tapahtui ensimmäisellä erikoiskokeella, Salo tuskasteli.

– Aloitimme viime kaudella Mikon (Markkulan) kanssa tarkentamaan nuottiani ja sitä työtä pitää jatkaa. Nuotissani oli vieläkin turhia nyppyjä paperilla. Myös ajotyyliäni pitää edelleen siistiä. Nyt meni näin ja en ole ranteet auki tästä tuloksesta: hyvää tekemistä, ei ihan riittänyt, mutta olen tosi tyytyväinen.

Ralli SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 3..4. helmikuuta Kuopiossa.

– Auto, renkaat, uusi kakkosohjaajani Kristian (Temonen) ja tiimini toimivat loistavasti. Täältä tuli Kristianin kanssa ensimmäisestä yhteisestä rallistamme tanakka SM-pistesaalis, jonka kera on mukava lähteä jatkamaan kautta Kuopioon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat