Quantcast

Teemu Asunmaa huokaisi huiman SM-rallin jälkeen – ”On tämä raakaa hommaa”

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki juhlivat lauantaina Arctic Lapland -rallin voittoa.
Ville Mannisenmäki ja Teemu Asunmaa
Ville Mannisenmäki ja Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ykköstila Rovaniemellä oli Asunmaalle jo uran neljäs. Ralli ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jolle Asunmaa lähti vain 0,6 sekunnin johtoasemassa ennen Juha Saloa.

Lisäjännitystä toi erikoiskokeella alkanut lumisade, jonka seassa rallin molemmat kärkikuljettajat pystyivät ajamaan virheittä. EK:n maalissa pohja-aika kirjattiin 0,9 sekunnilla Asunmaalle, joten voittomarginaaliksi syntyi 1,5 sekuntia. Asunmaan tavoin Skodalla toiseksi ajanut Juha Salo on urallaan voittanut Arctic Lapland -rallin ennätyksellisesti kuudesti.

– Tämän takia tätä tehdään, että voitetaan, mutta kaksi päivää metsässä ja ero 1,5 sekuntia. On tämä raakaa hommaa. Virheitä ei vain saa tehdä, toinen kuittaa heti. Kaikki kunnia myös Juhalle. Mies on kovassa lyönnissä, Asunmaa huokaisi kisan jälkeen.

– Auto, renkaat ja kaikki taktiikkaamme myöten toimivat suunnitellusti. Lopun lumisade haittasi jonkin verran, mutta onneksi tie oli tuttu. Tästä on kiva lähteä Kuopioon. Täältä saadut täydet SM-pisteet kantavat kautta pitkälle.

Viime kaudella Asunmaa menetti voiton Rovaniemellä viimeisellä pätkällä. Nyt lähtökohdat SM-kauteen ovat huomattavasti paremmat.

– Aika paljon parempi aloitus kuin viime vuonna (ulosajo ja keskeytys viimeisellä EK:lla). Samalainen rutistus piti saada aikaiseksi ja pysyä tiellä. Aika raaka oli kolme viimeistä pätkää. Iltapäivällä ajoin vähän ylikovaa ja päätin siistiä ajoani viimeiselle EK:lle. Viimeisellä pätkällä tuli sellainen olo, että siistin ajoani jo liikaa, Asunmaa mietti.

Muutamien mutkien jätöissä tilaa penkkaan jäi mielestäni liikaa. EK:n maalissa en ollut yhtään varma siitä, että voitto tuli. Mutta hienoa, että sain neljännet poronsarvet kotiini.

Kilpailun kolmanneksi ajoi Lauri Joona, jolle rallin SM-avaus oli uran ensimmäinen kilpailu Rally2-autolla. Nelosvoiton Skodalle varmisti Juuso Metsälä.

Rallin SM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua 3.-4. helmikuuta Kuopion SM-rallilla.


Lue myös nämä

  • Uusimmat