Emil Lindholm vältteli virheitä Ruotsin MM-rallissa – ”Päätin pitää pään kylmänä”

Emil Lindholm. Kuva: Timo Anis

GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat Ruotsin MM-rallissa avauspäivän jälkeen RC2-luokituksen autojen yleiskilpailussa viidennellä sijalla.

Suomalaiskaksikon sijoitus WRC2-luokassa on neljäs ja koko rallin yleiskilpailussa 14. Ensimmäistä kertaa Ruotsissa ajava ja uransa toiseen nelivetoautolla ajettavaan MM-ralliin osallistuva Lindholm selvitti päivän lumisohjoiset erikoiskokeet läpi kunnialla. Vaikka ajo-olosuhteet olivat haastavat, Lindholmin päivään ei sisältynyt suurempia virheitä.

– Paljon opittiin. En ole koskaan aiemmin ajanut vastaavissa olosuhteissa. Aamupäivä meni hyvin, ei virheitä. Kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan, niin rauhoitin yritystäni. Urassa ajaminen on aika epämukava kokemus. Jos urassa pysyy, niin pitoa riittää. Jos ei niin olet vaikeuksissa.

– En halunnut riskeerata mitään ja päätin pitää pään kylmänä ja ajaa kaikki iltapäivän pätkät maltilla. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen, Lindholm totesi.

Lauha säärintama on myös huomenna Värmlandin yllä, joten tiedossa on lisää loskaa ja ajouraa.

– Yritetään jatkaa samaan malliin. Kun täällä ekaa kertaa ollaan, niin reissun kokonaisuus ratkaisee, Lindholm muistuttaa.

Ruotsin MM-rallissa lauantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 126,18 kilometriä. Ralli päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta (51,31 km).

WRC2-luokassa piikkipaikkaa pitää halluussaan norjalainen VW-kuski Ole Christian Veiby. Saman tiimin Johan Kristoffersson on toisena.

Ruotsin MM-ralli, WRC2 Pro ja WRC2 -luokkien tilanne perjantain jälkeen:

1. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen  1.13.45,0
2. Johan Kristoffersson  (SWE) Volkswagen +24,5
3. Jari Huttunen (FIN) Skoda  +28,3
4. Mads Östberg (NOR) Citroën  +45,6
5. Emil Lindholm  (FIN) Volkswagen  +56,9

 

Jaa uutinen