Jari-Matti Latvala purki rajua pettymystään – ”Se on elämää”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala saapui äärimmäisen pettyneenä Torsbyn huoltoalueelle perjantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Latvala oli tiukasti mukana Ruotsin MM-rallin voittokamppailussa Fordin Teemu Sunisen ja tallikaverinsa Ott Tänakin kanssa, mutta illan viimeisellä erikoiskokeella suomalaisen Toyota sujahti hankeen. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila paiskivat lumitöitä parikymmentä minuuttia saadakseen Yariksen takaisin tielle.

Suomalaispari keskeytti lopulta päivän, koska aikasakko oli pienempi kuin hangessa vietetty aika.

– Minulla oli renkaat käytetty loppuun, koska tielle oli tullut paljon soraa. Viimeinen erikoiskoe oli jäässä ja siinä oli loskaa pinnassa. Yritin ajaa liian kovaa niillä renkailla suhteessa olosuhteeseen, Latvala totesi.

– Auto lähti loskan päälle hypyn jälkeisessä jarrutuksessa. Menimme leveäksi ja perä osui penkkaan, joka imaisi auton sisään. Tuollaisesta suojalumesta auto ei lähde helposti, kun vain pari ihmistä on kaivamassa. Jos siellä olisi ollut viisi ihmistä, siinä olisi mennyt vain 20 sekuntia, Latvala jatkoi.

Latvala haki Ruotsista isoa pistepottia, mutta se jäi nyt haaveeksi. Latvalalla on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta viimeisille pistesijoille WRC-luokassa, mutta sekään ei heti paranna henkistä haavaa.

– Se on kilpailua, se on elämää. Välillä pitää tehdä riskianalyysejä. Joskus ne onnistuvat ja joskus taas eivät. Tänään se ei onnistunut, Latvala tiivisti.

– Se oli tosi tärkeä erikoiskoe, koska sillä ei ollut varaa hävitä. Jos siellä olisi jäänyt liian paljon, huomenna olisi joutunut yrittämään liikaa ajaa eroa kiinni. Näitä tulee välillä, mutta näitä ei saa tulla liikaa. Tänään oli se päivä. Nyt pitää vain mennä eteenpäin ja katsoa, mihin tämä kääntyy.

Lue myös nämä

  • Uusimmat