Esapekka Lapilla kävi mieletön tuuri – ”Vähän oltiin kuuta kiertävällä radalla”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi on perjantain ajopäivän jälkeen viidentenä Ruotsin MM-rallissa. Eroa kisaa johtavaan maanmieheen Teemu Suniseen on reilut 40 sekuntia.

Lappi saa kiitellä rallijumalia, että edes jatkaa kilpailussa mukana. Iltapäivän avauserikoiskokeella Lappi nimittäin oli todella lähellä isoa ulosajoa.

– Käytiin kyljellään tai en minä oikeastaan ole edes ihan varma, mitä siinä kävi. Oli hyvä syöttö päällä, mutta perä lähti urasta pois ja saman tien löi pakkaan. Sitten haukkasi keulan myös ja sen jälkeen oltiin matkustajia. Tavallaan perustilanne, mutta nyt keula haukkasi niin paljon, että oltiin vähän kuuta kiertävällä radalla, Lappi naureskeli Torsbyn huoltoalueella perjantai-iltana.

– Siinä hetkessä, kun lähdettiin, niin olin ihan varma, että ei jatketa enää kisassa. Siinä se pyöri kyljellään ja tielle jäi. Kytkin oli pohjassa, niin jäi vielä auto käyntiin. Vauhti kun pysähtyi, niin ei muuta kuin vetoja takaisin päälle. Hirveä säkä kävi, pieksämäkeläinen jatkoi.

Perjantain päätöspätkällä Lapin entinen tallikaveri Jari-Matti Latvala keskeytti jäätyään kiinni lumihankeen. Lappi kertoi, että Latvala yritti ilmeisesti epätoivoisesti etsiä työntäjiä lähialueelta.

– Uskon, että hän meni suoraan leveäksi jarrutuksesta risteyksessä. Vähän niin kuin minulla viime vuonna, mutta hän ei päässyt pois hangesta. Hän taisi juosta metsässä, kun olimme siinä kohtaa. Ehkä hän etsi jotain apuja, Lappi velmuili.

Alla vielä videolta Lapin hurja tilanne:

Lue myös nämä