EK15: Hyundai-kuskilla ohjelmaa – ”Olen onnekas, että pääsin maaliin”

Hyundain virolaiskuski oli jälleen nopein, kun Sardinian MM-rallissa ajettiin kisan 15. erikoiskoe.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH

Tänak kuittasi pohjat nimiinsä yli viiden sekunnin erolla ennen tallikaveri Dani Sordoa. Tänak johtaa kisaa nyt 45 sekunnin erolla ennen Fordin Craig Breenia.

– Ajan ihan puhtaasti ja koko ajan ajolinjalla. En puske yhtään. Tuntuu toimivan hyvin, Tänak jutteli WRC All Liven lähetyksessä.

Hyundain espanjalaiskonkari Sordo oli lähellä ulosajoa 300 metriä ennen erikoiskokeen maalia. Sordo kävi jo ojassa ja osui metallikaiteeseen, mutta selvisi maalilinjan yli. Sordo on rallissa kolmantena 12 sekuntia toista sijaa perässä.

– Menin vain vähän leveäksi, mutta se oli todella liukas paikka. Osuin aitaan, joten olen onnekas, että pääsin maaliin, Sordo naureskeli.

Fordin Pierre-Louis Loubet jatkaa kilpailussa neljäntenä. Eroa kärkeen on tullut jo yli minuutti. Viidentenä on saman tallin Adrien Fourmaux. Toyotan Kalle Rovanperä on kuronut Fourmaux´n etumatkan jo 19,1 sekuntiin.

– En edes yrittänyt puskea. Auto ei tunnu hyvältä hitaissa paikoissa, joissa on paljon irtosoraa. On parempi ottaa varman päälle, Rovanperä sanoi.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin perjantai-iltapäivän erikoiskokeista. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alla.