EK11: Tänak vankisti johtoasemaansa, Rovanperä paranteli asemiaan

Hyundain virolaiskuski Ott Tänak kasvatti johtoasemaansa Sardinian MM-rallissa kisan 11. erikoiskokeella.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH

Tänak tykitti 11. erikoiskokeelle pohja-ajan ja kasvatti johtoasemansa yli puoleen minuuttiin.

– Meillä oli kaksi kovaa rengasta edessä ja kaksi pehmeää takana. Se taisi olla hyvä valinta, Tänak summasi WRC All Liven lähetyksessä.

M-Sport Fordin Craig Breen säilytti toisen sijansa, mutta Hyundai-kuski Dani Sordo nousi vain 1,5 sekunnin päähän irlantilaisesta. Neljäntenä kisassa oleva Fordin Pierre-Louis Loubet on reilut kymmenen sekuntia palkintosijoja perässä.

– Ei ollut oikein hyvä rytmi. Olemme kuitenkin pelissä mukana, Breen tokaisi.

Toyotan Kalle Rovanperä nousi kilpailussa kuudenneksi ohi tiimitoveri Takamoto Katsutan. Rovanperä löi virheen tehneet japanilaisen reilusti ja on nyt 11,4 sekuntia Katsutan edellä.

Rovanperä saa kuitenkin olla tarkkana takana vaanivan Hyundain Thierry Neuvillen kanssa. Puuppolalainen hävisi Erula-Tulan pätkällä Neuvillelle 1,9 sekuntia, mutta belgialainen on vielä vajaat 40 sekuntia suomalaiskuskin takana.

– Nyt oli pitoa vähän enemmän. Paikat missä pito on vähäistä, ovat minulle vaikeita. En oikein voi siellä tehdä tämän enempää, Rovanperä kertoi.

– Pätkä tuli hyvin. Renkaat vähän ylikuumenivat, joten pitoa ei lopussa ollut. Katsotaan, miten toinen lenkki menee, Neuville jutteli.

Lauantaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta. Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin perjantai-iltapäivän erikoiskokeista. Kilpailun tilanne ja aikataulu ovat videon alla.