EK10-12: Venäläiskuljettajalla varaa varmisteluun EM-rallin kärjessä, kakkossijasta kova kamppailu

Aleksei Lukjanuk
Aleksei Lukjanuk. Kuva: Gregory Lenormand/DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aleksei Lukjanukilla on tukeva johto sunnuntaina loppuun ajettavassa Portugalin EM-rallissa.

Venäläiskuljettaja Lukjanuk ajaa kärjessä reilun puolen minuutin turvin ennen lähimpiä uhkaajiaan. Lukjanuk otti varman päälle sunnuntain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Ajoimme varovaisesti ja hallitsimme johtoasemaamme. Jotkut paikat ovat likaisia ja hieman vaarallisia, Lukjanuk kertoi Monten erikoiskokeen maalissa.

Voitto kasvattaisi mukavasti Citroen-kuski Lukjanukin johtoa EM-sarjan kärjessä. Venäläisellä oli ennen Fafe Montelongo -rallia neljän pisteen etumatka Oliver Solbergiin, joka putosi lauantaina kärkikamppailusta. Saman kohtalon koki myös EM-sarjassa kolmantena oleva Hyundai-kuljettaja Craig Breen. Solberg ja Breen jatkoivat kisaamista sunnuntaina.

Ranskalainen Citroen-pilotti Yoann Bonato ja Hyundailla kilpaileva espanjalaiskuljettaja Ivan Ares käyvät tiukkaa kamppailua asvalttikisan kakkossijasta. Bonato ohitti Aresin sunnuntain avauspätkällä, mutta parivaljakon välinen ero on vain 2,8 sekuntia aamupäivän lenkin jälkeen.

Luxemburgilainen Gregoire Munster ajaa kilpailussa neljäntenä ennen unkarilaista Norbert Herczigiä ja puolalaista Mikolaj Marczykiä.

Fafe Montelongo -rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

Portugalin EM-ralli, tilanne EK12/18 jälkeen:
1. Aleksei Lukjanuk Citroen 1.10.58,7
2. Yoann Bonato   Citroen   +32,4 
3. Ivan Ares    Hyundai   +35,2
4. Gregoire Munster Hyundai  +1.16,3
5. Norbert Herczig VW    +1.39,9
6. Mikolaj Marczyk Skoda   +1.53,2
7. Dominik Dinkel  Skoda   +2.00,4
8. Erik Cais    Ford   +2.07,5

Lue myös nämä