Espanjalainen rallilupaus vertaa tilannettaan Kalle Rovanperään – ”Hän on superlahjakkuus ja lisäksi hän on saanut kaiken helpolla”

Jan Solans
Jan Solans. Kuva: Jarek Jõepera/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espanjalainen Jan Solans yrittää raivata tietään kohti rallimaailman huippua.

Solans, 22, voitti MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden viime kaudella, mistä hän sai palkinnoksi Ford Fiesta R5 -auton. Solansin näytöt ovat jääneet tällä kaudella vähiin koronapandemian vuoksi.

Solans osallistui syyskuussa Viron ja Turkin MM-ralleihin ja ensi viikolla hän ajaa Sardinian MM-osakilpailussa WRC3-luokan pisteistä.

– Yritän kolmessa kuukaudessa näyttää, että ansaitsen paikan MM-sarjassa ensi kaudeksi. Olen näyttänyt urani alusta saakka, että olen lahjakas, mutta neljä kisaa on liian vähän näytöille, sillä olen vasta siirtynyt R5-autoon, Solans toteaa Marca-lehden haastattelussa.

Solans vertaa tilannettaan Kalle Rovanperään, joka on kolme vuotta espanjalaista nuorempi. Rovanperä kilpailee ensimmäistä kauttaan Toyotan WRC-tallissa.

– Hän on uskomaton superlahjakkuus, yksi lahjakkaimmista tapaamistani kuljettajista, ja lisäksi hän on saanut kaiken helpolla. Hän on ollut alusta alkaen yhteistyössä tehdastiimien kanssa (ensin Skoda, nyt Toyota), kilpaillut parhailla autoilla ja ajanut lukemattomia testejä, Solans luettelee.

Lue myös: Joko Kalle Rovanperä juhlii ensimmäistä voittoaan WRC-autolla? – ”Sain testeissä hyvän fiiliksen autoon”

– Täysi kausi MM-sarjassa maksaa suunnattoman paljon. Se on raskas taakka mille tahansa yritykselle, perheelle tai liitolle. Perheeni on saanut kokea sen myös veljeni Nilin kohdalla (Nil Solans voitti JWRC-mestaruuden 2017). Voitin JWRC-mestaruudesta M-Sportin Fordin päästäkseni kilpailemaan WRC3-luokassa, ja Pirelli rengastaa auton. Silti tarvitaan todella suuri budjetti, jotta pääsee ajamaan MM-sarjassa.

Solans on saanut taustalleen todellisen rallilegendan, Carlos Sainzin. Solans on kilpailujen aikana jatkuvassa yhteydessä kaksinkertaiseen maailmanmestariin.

– Olen 22-vuotias poika, joka haluaa menestyä. Uskon, että se herätti hänen huomionsa. Olen erittäin onnekas, että hän on tukenani. Se on tärkein asia, mitä on tapahtunut urallani, Solans sanoo.

Sardinian MM-ralli käynnistyy ensi perjantaina 9. lokakuuta.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin tapahtumista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat