Eerik Pietarinen hyppää tuntemattomaan Italiassa – ”Paikallinen taso on kova”

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen
Eerik Pietarinen (oik.) ja Juhana Raitanen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjaa johtava Eerik Pietarinen kilpailee tulevana viikonloppuna Italian kansallisen mestaruussarjan San Marinon osakilpailussa. Pietarinen ja hänen kartanlukijansa Juhana Raitanen osallistuvat San Marino -ralliin rengasvalmistaja Pirellin tukemana.

Ralli ajetaan pääosin soralla, joskin myös asvalttiosuuksia on mukana. Pietarisen mukaan valppaana saa olla.

– Täällä on paljon erilaisia teitä ja ne ovat suoraan sanottuna aika rajussa kunnossa. Suomeen verrattuna vauhti on pätkillä hiljaisempi, 24-vuotias tuusulalainen rallikuljettaja luonnehtii reittiä.

Pietarinen starttaa kilpailuun Peugeot’n ralliautolla, johon hän pääsi ottamaan tuntumaa jo juhannuksen alusviikolla.

– Ollaan päästy ajamaan ihan hyvät testit. Auton kanssa pääsin sinuiksi aika nopeasti, joskin toki kaikissa kilpavehkeissä on aina omat niksinsä opeteltavana.

Eerik Pietarinen Peugeot
Eerik Pietarinen kilpailee San Marinossa Peugeot 208 T16 R5 -autolla. Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus

Kisa on Pietariselle ja Raitaselle eräänlainen hyppy tuntemattomaan, mutta ihan pelkkiä terveisiä ei Etelä-Euroopassa ole tarkoitus ajaa.

– Lähdetään tekemään omaa parasta suoritusta. Paikallinen taso on ilmeisesti aika kova, joten perjantaina sitten näkee, kuinka kovaa tarvitsee mennä. Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, Pietarinen toteaa.

Pietarinen on kilpaillut vain kolmesti aiemmin Suomen rajojen ulkopuolella. Hän on ajanut kaksi rallia Virossa ja yhden Latviassa vuosina 2015-16.

San Marino -rallissa ajetaan perjantaina viisi erikoiskoetta ja lauantaina kahdeksan erikoiskoetta.

Lue myös nämä