Suomen MM-ralliin 71 autokuntaa – ”Kotimaiset kärkikuljettajat mukana laajalla rintamalla”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heinäkuun lopussa ajettavaan Suomen MM-ralliin ilmoittautui 71 kuljettajaparia määräaikaan mennessä.

Kolme suomalaiskuljettajaa lähtee taistelemaan WRC-autoilla voitosta Keski-Suomen sorilla. Viime vuonna kilpailun voittanut Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala ohjastavat Toyota Yariksia, ja Teemu Suninen hyppää Ford Fiestan ohjaamoon.

Kaikki neljä tehdastiimiä starttaavat kisaan kolmella autolla. Lapin ja Latvalan lisäksi Ott Tänak kisaa Toyotalla. Suninen puolestaan ajaa M-Sport Fordilla maailmanmestari Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin rinnalla.

Mads Östberg, Craig Breen ja Khalid Al-Qassimi muodostavat Citroenin kolmikon. Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen ja Hayden Paddon ovat Hyundain luottokuljettajat Suomessa.

WRC2-luokassa päästään jännittämään Kalle Rovanperän debyyttiä Suomen MM-osakilpailussa. Vasta 17-vuotias Rovanperä ajaa Skodan tehdastiimin Fabia R5 -autolla tallikaverinaan norjalainen Ole Christian Veiby. Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva Jari Huttunen tarjoaa varmasi kovan vastuksen Skoda-kaksikolle.

WRC2-luokassa nähdään mukana kova nippu suomalaislupauksia, sillä mukaan ovat ilmoittautuneet myös rallin SM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Eerik Pietarinen sekä viime vuonna Tulevaisuuden tähdeksi valittu Emil Lindholm. Oman lisämausteensa kisaan tuovat SM-sarjan kärkinimiin kuuluvat Teemu Asunmaa, Marko Mänty ja Jarkko Nikara.

Junioreiden JWRC-luokkaan on ilmoittautunut kaikkiaan 15 kilpailijaa. Mukana on myös Henri Hokkala, joka valittiin viime viikolla AKK:n tämän vuoden Tulevaisuuden tähdeksi. WRC3-luokan kisaan osallistuu puolestaan Taisko Lario.

– Ilmoittautuneiden lista näyttää komealta! Tällä kattauksella saadaan varmasti aikaan hyvä taistelu MM-pisteistä eri luokissa ja viihdyttävää katsottavaa toivottavasti runsaslukuiselle yleisölle, niin reitin varrella kuin Jyväskylän Paviljongin huoltoalueellakin. Siitä olen iloinen, että kotimaiset kärkikuljettajat ovat mukana laajalla rintamalla, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo.

Suomen MM-osakilpailu käynnistyy torstai-iltana 26. heinäkuuta Harjun yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat