Juha Kankkuselle iso tunnustus – valittiin rallilegendojen joukkoon

Juha Kankkunen ja Nicky Grist juhlivat voittoa vuonna 1993. Kuva: Wales Rally GB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen on saanut ison tunnustuksen Walesin MM-rallin järjestäjiltä. Kankkunen on valittu Walesin rallin Hall of Fameen. Kyseinen kunniajäsenten kerho tottelee nimeä Rally Legends.

Kankkunen voitti Walesin MM-rallin vuonna 1993 yhdessä walesilaisen kartturinsa Nicky Gristin kanssa. Kisajärjestäjän mukaan juuri tuo 25 vuotta sitten ajettu kilpailu oli yksi rankimmista koskaan. Kankkunen on ajanut voittoon Isossa-Britanniassa myös vuosina 1987 ja 1991.

Kankkunen on Walesin rallissa kunniavieraana koko kisan ajan. Walesin ralli ajetaan 4. – 7. lokakuuta. Kankkunen ja Grist nähdään myös Toyota Celica GT-Fourin ohjaamossa, sillä kaksikko on mukana Llandudnon kaupungissa sunnuntaina ajettavassa historic-autojen näytösajossa.

– Silloin oli kyllä kaikkein kovimmat olosuhteet, mitä koskaan on ollut Britannian rallissa. Oli todella hankalaa ajaa jäisillä teillä ilman nastapyöriä. Se oli silti upea ralli, Kankkunen muistelee vuoden 1993 voittoa kisajärjestäjän verkkosivuilla.

– On mahtavaa palata Walesiin Nickyn kanssa. Odotan todella innoa niitä neljää päivää. On hienoa tavata taas vanhoja ystäviä, 60 ikävuottaan lähestyvä laukaalaislegenda jatkoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat