Craig Breen lahjoitti voiton tallikaverilleen, Neuville peittosi Tänakin WRC-luokassa

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Magnano
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-tallin irlantilaiskuski Craig Breen oli nopein kuski sunnuntaina ajetussa Sanremossa rallissa. Hyundai i20 R5 -autolla ajanut Breen kuitenkin lahjoitti voiton tallikaveri Andrea Crugnolalle, jolle pistepotti on tärkeämpi Italian mestaruussarjassa. 

Breen olisi voittanut kisan vajaan viiden sekunnin erolla ennen Crugnolaa, mutta irlantilaiskuski otti maalissa tahallisen kymmenen sekunnin aikasakon, jonka myötä Crugnola nousi tallimääräyksen turvin voittajaksi. Kolmanneksi vauhdikkain kahdeksan erikoiskokeen mittaisessa koitoksessa oli Skodalla ajanut Fabio Andolfi, joka jäi ykköstilasta kahdeksan sekuntia.

Sanremossa ajettiin myös erillinen kilpailu WRC-autojen kesken. Siinä voiton pokkasi Hyundain Thierry Neuville, joka peittosi tallikaveri Ott Tänakin 3,9 sekunnin erolla.

– Oli mielenkiintoista ajaa slickseillä märällä asvaltilla. Vauhtimme oli hyvää ja kaikki sujui kuten pitikin. Oli tärkeää päästä ajamaan tähän ralliin, koska tämä on hyvää valmistautumista Kroatian MM-rallia varten. Saimme paljon tärkeitä kilometrejä, Neuville summasi.

– Oli tärkeää päästä testaamaan autoa kisassa. Olosuhteet vaihtelivat paljon, välillä oli kuivaa ja välillä märkää ja jopa sumuista. Saimme tärkeää informaatiota Kroatian rallia ajatellen. Tiimi teki mielenkiintoista havaintoja autosta, Tänak puolestaan jutteli.

Sanremon rallin lopputulokset:

1. Andrea Crugnola  Hyundai 58.30,4
2. Craig Breen    Hyundai  +5,2
3. Fabio Andolfi   Skoda   +8,0
4. Stefano Albertini Skoda   +18,1
5. Giandomenico Basso Skoda   +32,4
6. Simone Campedelli VW    +32,9
7. Stephane Lefebvre Citroen +1.17,7
8. Rudy Michelini   Skoda  +1.24,9
9. Damiano De Tommaso Citroen +1.25,9

Sanremon rallin WRC-luokan lopputulokset:
1. Thierry Neuville Hyundai 55.22,1
2. Ott Tänak    Hyundai  +3,9
3. P-L Loubet    Hyundai +1.15,0
4. Pedro      Ford  +5.26,2

* Päivitetty 21.22. Breen tippui toiseksi ja Crugnola nousi voittoon tallimääräyksen turvin.

Lue myös nämä

 • Uusimmat