Quantcast

Sanremon rallille erikoinen päätös – kilpailunjohtajan päätös esti Hyundain kikkailun ja nosti Breenin takaisin ykköseksi

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Rallye Sanremo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Craig Breen sai takaisin Sanremon rallin voittonsa myöhään sunnuntai-iltana.

Italian rallisarjaan kuuluva kilpailu sai erikoisen päätöksen. Hyundai-kuljettaja Breen oli nopein viimeisen erikoiskokeen jälkeen, mutta hän saapui minuutin myöhässä viimeiselle aikatarkastusasemalle huoltoalueella.

Breenille mätkäistiin kymmenen sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet toiseksi italialaisen Hyundai-kuljettajan Andrea Crugnolan taakse 5,2 sekunnin erolla.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Kilpailunjohtaja päätti sunnuntai-iltana, että viimeiseltä aikatarkastusasemalta tulleet rangaistukset mitätöidään. Virallisena selityksenä oli, että liikenneruuhka vaikutti autokuntiin ennen viimeistä huoltoa.

Näin ollen Breen nousi takaisin kisan voittajaksi. Hyundain WRC-tiimiin kuuluva Breen oli ilmoittautunut mukaan ajamaan Italian rallisarjan pisteistä, joten Crugnola joutui tyytymään toiseksi korkeimpaan pistepottiin.

– Päätös tehtiin tieliikenteen takia, joka vaikutti autojen siirtymiseen aikatarkastusasemalle. Koska viimeinen aikatarkastusasema peruttiin, myös Craig Breenille ja Paul Naglelle annettu aikarangaistus myöhästymisestä on peruttu. Näin ollen voittaja on se autokunta, joka oli hallinnut myös erikoiskokeilla, kisajärjestäjät kertoivat tiedotteessaan.

Kisan jälkeen spekuloitiin, että Breen olisi ottanut tahallaan aikasakon ja luovuttanut voiton Crugnolalle, joka tarvitsee pisteitä Italian rallisarjaan. Kisajärjestäjien alkuperäisessä tiedotteessakin kerrottiin, että Breen teki ennen maalia viimeisen uhrauksen, joka nosti Crugnolan voittoon.

Totuus oli se, että Breen oli ainoa kärkikuljettaja, joka saapui myöhässä viimeiselle aikatarkastusasemalle. Kilpailunjohtajan päätös esti lopulta Hyundain mahdollisen tallimääräyksen, jolla Crugnola olisi noussut ykköseksi.

Breen kilpailee seuraavaksi Hyundain WRC-kalustolla Kroatian MM-rallissa, joka on ohjelmassa ensi viikolla.

Katso alapuolelta edellisen MM-rallin, Rovaniemen osakilpailun parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat