Britannian MM-ralliin kaavaillaan radikaalia muutosta – ”Avain rallin tulevaisuudelle”

Andreas Mikkelsen Walesin MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: @World/Red Bull Content Pool

Britannian MM-ralli saattaa siirtyä Walesista Irlanninmeren toiselle puolelle Pohjois-Irlantiin ensi vuodeksi, minkä jälkeen rallia voitaisiin kierrättää eri puolilla Britanniaa. Asiasta kertoo Autosport nettisivuillaan.

Wales on isännöinyt koko 2000-luvun ajan Britannian osakilpailua. MM-sarjan promoottori haluaa kuitenkin saavuttaa paremmin brittyleisön, minkä vuoksi ralliin on kaavailtu radikaalia muutosta.

Ensi kaudeksi kalenterista pudonnee kaksi osakilpailua Euroopasta. Britannia voisi turvata paikkansa uudistuksella, joka veisi kisan ensi vuonna Pohjois-Irlantiin ja sen jälkeen ympäri saarivaltiota.

– Britannia on yksi niistä isoista markkina-alueista, missä haluamme olla rallin MM-sarjan kanssa. Siellä on paljon faneja ja perinteitä. Mutta kilpailu ei ole nyt siellä, missä fanit ovat. Olemme puhuneet muutoksen puolesta ja olemme toiveikkaita, että tämä toteutuisi jo ensi vuonna, MM-sarjan promootioyhtiön johtaja Oliver Ciesla sanoi Autosportille.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin huippuhetkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Britannian MM-osakilpailun kilpailukeskus sijaitsee ensi syksyn kilpailussa Llandudnossa Pohjois-Walesissa, mutta vuotta myöhemmin rallin keskuspaikkana saattaa toimia Belfast Pohjois-Irlannissa.

– Onko siirtyminen Pohjois-Irlantiin avain Britannian rallin tulevaisuudelle? Sanoisin, että on, Ciesla arvioi.

– Pohjois-Irlanti on kiinnostunut WRC:stä. Se ei välttämättä ole pitkäaikainen suunnitelma, mutta olisi virkistävää vaihtelua olla siellä tovi tai ainakin kerran. Ehkä ralli voisi siirtyä paikasta toiseen – tätä ideaa on pohdittu viime aikoina ja se on mielestämme erittäin houkutteleva.

Pohjois-Irlanti ei ole koskaan virallisesti isännöinyt MM-rallia, mutta vuosien 2007 ja 2009 Irlannin MM-ralleissa ajettiin erikoiskokeita myös Pohjois-Irlannin puolella.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja