Quantcast

Antin tekemästä rallivideosta tuli hetkessä hitti – vartin verran silmäkarkkia superautojen aikakaudesta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Antti Kalholan YouTubeen koostama video vie katsojat 1980-luvun rallitunnelmiin.

Kalhola julkaisi tällä viikolla YouTubessa videon, johon hän on tiivistänyt B-ryhmän autojen aikakauden varttituntiin. Legendaaristen superautojen taival alkoi 1980-luvun alussa, mutta se päättyi 1986 traagisiin tapahtumiin.

Video tarjoaa todellista silmäkarkkia legendaarisista autoista, joiden ohjaamoissa oli aikakauden kovimmat kuskit. Reilut 30 vuotta sitten käsitettä ”vaarallinen katselupaikka” ei tunnettu, joten kuljettajat saivat olla äärimmäisen tarkkoina B-ryhmäläisten puikoissa.

Kaudella 1986 MM-sarjassa koettiin kaksi surullista tapahtumaa: kolme katsojaa sai surmansa maaliskuussa Portugalin MM-rallissa Joaquim Santosin auton suistuttua ulos tieltä, ja kaksi kuukautta myöhemmin Lancia-kuljettaja Henri Toivonen ja kartanlukija Sergio Cresto kuolivat ulosajossa Korsikalla. B-ryhmän aikakauden päättäneet tapaukset käydään läpi videolla.

Kalhola latasi koostamansa videon YouTubeen tiistaina ja kahden päivän aikana sitä on katsottu yli 20 000 kertaa. Video on huomioitu myös ulkomailla – siitä on tehnyt jutun muun muassa espanjalainen rallisivusto Revista Scratch.

Jotta pääset itse asiaan, ota rento asento, pistä video pyörimään jutun yläpuolelta ja nauti!

Lue myös nämä

  • Uusimmat