Quantcast

Thierry Neuville vaatii Hyundailta kehitysharppausta – ”Muuten meillä ei ole mitään mahdollisuuksia”

Thierry Neuville. Kuva: Hyundai Motorsport.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Thierry Neuville penää tiimiltään selvää kehitysharppausta ennen kauden 2019 koitoksia. Neuville on sijoittunut MM-sarjassa neljä kertaa toiseksi.

Päättyneellä kaudella belgialainen taisteli päätösralliin saakka mestaruudesta, mutta joutui jälleen nöyrtymään Sebastien Ogierille. Kauden toisella puoliskolla kuitenkin Toyotan vauhti oli ylivertaista. Neuvillen mukaan edistysaskeleita on pakko ottaa, jos mielii taistella ensi kaudella Toyotaa ja varsinkin tiimin ykköstähteä Ott Tänakia vastaan.

– Jos me emme kehity vauhdin ja suorituskyvyn osalta, niin muuten meillä ei ole mitään mahdollisuuksia (Toyotaa ja Tänakia vastaan), Neuville sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Se on ihan yleisellä tasolla, missä meidän on kehityttävä, ei vain jossain yhdessä osa-alueessa. Meidän on tehtävä autosta nopeampi.

Neuville on ainoa Hyundain kuski, joka on ajanut voittoja kahden viimeisen kauden aikana. Haastajalle myös tiimin sisässä olisi tarvetta.
– Olen aika yksin sillä rintamalla suuren osan ajasta. Tänä vuonna asia nähtiin. Muilla tiimeillä oli hyvää tukea tallin sisällä, mutta minulla sitä ei juuri ollut. Se tekee taistelusta hankalamman valmistajien MM-sarjassa, Neuville myöntää.
Hyundain tallipomo Michel Nandan lupaa ykköskuskilleen, että töitä tullaan tekemään rajusti lyhyen talvitauon aikana. Rallin MM-sarjan uusi kausi käynnistyy jo tammikuun lopussa Monte Carlossa.
– En tiedä, mitä he (Toyota) ovat suunnitelleet kehityksen saralla, mutta kaikki tekevät varmasti kovasti töitä. Meidän on kiirehdittävä ja saavutettava heidän etumatka, Nandan summaa.

 

– Talven aikana me jatkamme töitä moottorin kanssa. Meillä oli jo uusi päivitys Australiassa, kun sylinterinkannet olivat uudet. Tietty me teemme säännöllisesti töitä myös voimansiirron ja jousituksen kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat