Ott Tänakin kartanlukijalta upea ele – luovutti palkintonsa Ogierin kartturille

Martin Järveoja
Martin Järveoja. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänakin kartanlukija Martin Järveoja ei halunnut ottaa vastaan palkintoa rallin MM-sarjan päätösgaalassa.

Motorsport News -lehti kertoo tuoreimmassa numerossaan erikoisesta tapauksesta, joka nähtiin reilu viikko sitten Sydneyssä. Järveoja oli kerännyt faneilta suurimman äänipotin Vuoden kartanlukija -äänestyksessä ja hänet kutsuttiin lavalle vastaanottamaan palkinto. Järveoja asteli estradille, sanoi kiitos, mutta kieltäytyi ottamasta pystiä.

Sen sijaan virolaiskartanlukija pyysi lavalle ranskalaiskollegansa Julien Ingrassian, joka oli päivää aiemmin napannut kuudennen perättäisen maailmanmestaruuden Sebastien Ogierin kanssa.

– Ingrassia otti palkinnon ja he halasivat. WRC:n toimitusjohtajalla Jona Siebelillä välähti nopeasti. Hän nappasi toisen, ilmeisesti ylimääräisen, palkinnon ja ojensi sen Järveojalle. Se oli hieno hetki, Motorsport Newsin toimittaja David Evans kuvailee jutussaan.

Samalla Ingrassia kiitti Järveojaa kesällä ajetun Sardinian MM-rallin tapahtumista. Ingrassia teki rallissa ison virheen, kun hän unohti aikakortin viimeistä edellisen erikoiskokeen maaliin. Ogierin ja Ingrassian jälkeen pätkän maaliin tulleet Tänak ja Järveoja ottivat ranskalaisten kilpakumppaneidensa aikakortin matkaansa ja toimittivat sen takaisin omistajilleen.

Ingrassialle ja Ogierille tuomittiin tapauksesta 10 000 euron sakko, mutta he saivat pitää kakkossijansa ja arvokkaat MM-pisteet.

Lue myös nämä