Quantcast

Aleksi Röyhkiö uudella kalustolla SM-kauteen – ”Fordilla taistellaan voitosta”

Aleksi Röyhkiö lähtee SM-kauteen uuden Ford Fiesta R2:n voimin.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 18-vuotiaan Aleksi Röyhkiön tiimissä elettiin tammikuun alkupuolella jännittäviä aikoja, kun uutta kilpailukalustoa odotettiin. Uutukainen rantautui Suomeen viime viikonvaihteessa, ja keskiviikkona se saapui SM-sarjan avauskilpailun näyttämölle Rovaniemelle.

Kyseessä on 2019-mallinen Ford Fiesta R2 -malli, joka oli aivan ensimmäinen yksilö, joka lähti asiakaskäyttöön M-Sportin Puolan tehtaalta. Tällä automallilla kilpaillaan nuorten kuskien JWRC-sarjassa.

Flying Finn Academyn valmennusryhmässä oleva Röyhkiö on päässyt tutustumaan Fordiin kahden päivän testijaksolla, jonka M-Sport järjesti Norjassa muutamille valituille kuljettajille.

– Fiestasta jäi oikein positiivinen maku. Ajotyyli on erilainen verrattuna viime kauden kalustooni. Uskon, että Fordilla taistellaan voitosta SM3-luokassa, Röyhkiö arvioi.

– Tasaisen kovaa suoritusta lähdetään tekemään. Tavoitteena on tietenkin mahtua luokan kärkiporukkaan.

Ralli SM -kauden ollessa alkamaisillaan, puhaltavat Röyhkiö Motorsport -tiimissä uudet tuulet. Kilpailukaluston lisäksi uutta löytyy myös auton sisältä, kun tiimin kartanlukijana aloittaa Ville Mannisenmäki.

Kaksikko on ollut maanantaista lähtien nuotittamassa Arctic Lapland Rallin reittiä. Torstaina on ohjelmassa lyhyet testit Rovaniemellä, jonka jälkeen Röyhkiö Motorsport on valmiina SM3-luokan kärkitaisteluun. Kilpailu alkaa perjantaina viiden erikoiskokeen myötä ja toisena päivänä lauantaina on myös ohjelmassa viisi vaativaa erikoiskoetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat