Suomi sai uuden rallisensaation – ykkössija älyttömällä erolla

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Jari Nurminen

Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Jari Huttunen, Kalle Rovanperä – ja nyt Eerik Pietarinen. Lauantaina päättynyt Tampereen SM-ralli synnytti uuden suomalaisen rallisensaatio.

Pietarinen, 23, otti ensimmäistä kertaa urallaan osaa SM1-luokkaan ja debytoi R5-luokituksen autolla. Pietarinen ei pelkästään hakenut tuntumaa Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabiaan, vaan piiskasi menopelin huippuvauhtiin heti kisan avanneella yleisöerikoiskokeella perjantaina.

Eikä Pietarisen vauhti hiipunut seuraavillakaan erikoiskokeilla. Rallissa ajettiin kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joista Pietarinen voitti peräti yhdeksän.

Pietarisen suorituksen arvoa nosti entisestään se, että hän oli parhaimmillaan yli sekunnin nopeampi jokaisella kilometrillä kuin lähimmät kilpakumppaninsa. Pietarisen voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Juha Saloon oli täysin murskaava: minuutti ja 48,1 sekuntia.

Pietarinen oli varmistanut jo aiemmin kesällä Kouvolassa SM2-luokan mestaruuden, mikä mahdollisti loikkaamisen luokkaa ylemmäksi jo kauden päätöskilpailussa. Ja kuten tulos osoittaa, Pietarinen on valmis isojen poikien kuvioihin.

Teemu Asunmaa varmisti Lempäälän ympäristössä ajetussa SM-sarjan päätösrallissa Suomen mestaruuden. Lue lisää aiheesta täältä!