Teemu Asunmaalle rallin Suomen mestaruus!

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Asunmaa sinetöi rallin SM-sarjan SM1-luokan mestaruuden lauantaina, kun hän ajoi kolmanneksi Lempäälän ympäristössä ajetussa päätösosakilpailussa.

Asunmaalla oli tukeva 16 pisteen johto Juha Saloon nähden ennen kauden viimeistä rallia, joten hänen ei tarvinnut ajaa riskien rajoilla. Skoda-kuljettaja Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ajoivat varmasti pätkät läpi lähes tasatahtia Salon kanssa ja kuittasivat SM1-mestaruuden.

Asunmaalla oli taskussaan kaksi edellistä SM2-luokan mestaruutta. Ensimmäinen SM1-kausi oli heti täysosuma, ja matkallaan mestaruuteen Asunmaa korjasi täydet pistepotit kauden kolmesta ensimmäisestä osakilpailusta.

Moninkertainen Suomen mestari Juha Salo joutui tällä kertaa tyytymään SM-hopeaan. Salo sijoittui toiseksi kauden päätösrallissa.

Lempäälän ympäristössä ajetun rallin voitti sensaatiomaisesti Eerik Pietarinen, joka kilpaili vasta ensimmäistä kertaa SM1-luokassa ja R5-luokan Skoda Fabialla. Pietarinen päihitti Salon ja Asunmaan huikealla, lähes kahden minuutin erolla ajettuaan yhdeksän pohja-aikaa rallin kymmenellä erikoiskokeella.

Pietarinen, 23, oli jo aiemmin kesällä varmistanut SM2-luokan mestaruuden. Hänen suunnitelmissaan on ajaa SM1-luokassa ensi kaudella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat