Emil Lindholmin mestaruus kariutui ulosajoon – rehdit onnittelut mestareille

Emil Lindholm
Emil Lindholm ajoi ulos Lempäälän SM-rallissa. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

SM3-luokan pistejohdossa kauden viimeiseen SM-ralliin startannut Emil Lindholm ei päässyt jatkamaan Lake City -rallia lauantaina superrallisäännön turvin. Lindholm oli joutunut keskeyttämään perjantai-iltana ulosajon vuoksi.

Keskeytyksen jälkeen asetelma mestaruustaistelussa muuttui sellaiseksi, että mikäli Miika Honkanen sijoittuu SM3-luokassa kolmen nopeimman joukkoon, vie hän mestaruuden. Näin myös tapahtui.

– Onnittelut Miikalle ja Jukalle (Pasenius) mestaruudesta. He ajoivat koko kauden tasaisesti luokan kärkisijoilla, ja juuri niin mestaruuksia voitetaan, Lindholm kertoi tiedotteessaan.

Lindholm toivoi vielä myöhään perjantai-iltana, että hänen Peugeot 208 R2 olisi saatu huollossa ajokuntoon, mutta se ei lopulta ollut mahdollista.

– Automme oikeanpuolinen etukelkka sai sen verran kovan osuman, että tukivarsien kiinnityspisteet olivat nousseet kymmenen senttiä ylös. Meillä ei ollut vastaavaa kelkkaa vaihtaa tilalle, joten oli keskeytettävä.

Lindholm saavutti uransa ensimmäisellä SM-rallikaudella hopeamitalin, jota hän arvostaa.

– Meiltä jäi kauden aikana kaksi osakilpailua ajamatta, siksi SM-hopea on mielestäni hyvä saavutus ja se maistuu kaikesta huolimatta hyvältä. Totta kai mestaruuden häviäminen harmittaa, mutta kun kaikki oli omissa käsissä, niin jossittelu on turhaa.

– Kausi oli kaikin puolin hieno kokemus. Auto toimi koko ajan upeasti, kiitos siitä Eskolle (Reiners) ja hänen tiimilleen. SM-sarjaa oli kiva ajaa. Meillä oli hieno ilmapiiri tiimissä.

Lindholm sanoo, että uran jatkoa mietitään syksyn aikana, eikä sen suhteen ole mitään päätöksiä vielä tehty.

SM3-luokan epäviralliset loppupisteet:

1. Miika Hokkanen –  Jukka Pasenius Ford 110
2. Emil Lindholm – Tomi Tuominen Peugeot 102
3. Samuli Vuorisalo – Henri Arpiainen Opel 74,7

Lue myös nämä

  • Uusimmat