Ylivoimaisen rallivoiton ottaneelle Heikki Kovalaiselle sattui yksi kauneusvirhe – ”Ei tämä ole koskaan helppoa”

Heikki Kovalainen tyylitteli jo neljänteen perättäiseen voittoonsa Japanin rallisarjassa.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Rally Japan
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanin rallikausi jatkui viikonloppuna Kyotangon kaupungin ympäristössä ajetulla asvalttikisalla. Kovalainen oli jälleen omaa luokkaansa, sillä voitto heltisi sarjan mestaruutta puolustavalle suomalaistähdelle lopulta yli minuutin marginaalilla.

Kovalainen jätti Japanin rallisarjan tämän kauden avauskisan väliin, koska hän kilpaili samana viikonloppuna Kuopion SM-rallissa. Mutta neljässä viime kisassa Kovalainen on ollut täysin pitelemätön Aicello-tallin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Ei tämä ole koskaan helppoa. Tämä näyttää helpommalta kuin mitä se oikeasti onkaan, Kovalainen painotti maalihaastattelussa.

– Asvaltilla ajaminen on minulle helpompaa, joten seuraava soralla ajettava osakilpailu (Kamuy-ralli) on haastavampi minulle. Olen ajanut koko ikäni asvaltilla, mutta en niinkään paljon soralla, Kovalainen jatkoi.

Kovalaisen ja kartanlukija Sae Kitagawan viikonloppuun mahtui vain yksi kauneusvirhe. Tango-rallissa ajettiin kaikkiaan 12 erikoiskoetta, joilla suomalainen kellotti 11 pohja-aikaa. Sunnuntaiaamun avauspätkällä suomalainen ei yltänyt kärkivauhtiin.

– Olin sillä pätkällä hieman liian varovainen, koska se oli märkä ja tuntui liukkaalta. Parilla seuraavalla oli kuivempaa ja fiiliskin oli parempi, Kovalainen kertasi.

Kovalainen kilpailee seuraavan kerran jo tulevana viikonloppuna, kun rallin SM-sarjan pisteistä ajetaan Joensuun Itärallissa. Kovalainen ajaa kisassa Skodan uudella Fabia RS Rally2 -autolla Janni Hussin kanssa.

Japanin rallisarjan seuraava osakilpailu on ohjelmassa heinäkuun alkupuolella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat