Rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa jälleen tuttu juoni

Rallicrossin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin sunnuntaina päätökseen Oulun OuluZonella.
Mikko Ikonen
Mikko Ikonen ajoi ykköseksi myös Oulussa. Kuva: Toni Ollikainen/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin kuninkuusluokka SuperCar eteni Ahveniston SM-avauksen tapaan Mikko Ikosen komennossa. Mika Liimatainen antoi kovan vastuksen ja voittikin lauantai-iltana kaksi ensimmäistä alkuerää, mutta Ikonen oli sunnuntaina vahvempi.

Ikonen keräsi jälleen täyden pistepotin ja kasvatti eroa Liimataiseen pistetaulukossa. Kolmanneksi ajoi ensimmäisen osakilpailun tapaan neljässä eri luokassa urakoinut Joni-Pekka Rajala.

Finaalissa Ikonen peittosi Liimataisen 0,8 sekunnilla.

– Ihan koko viikonloppu ei sujunut vahvasti, mutta tänään (sunnuntaina) mentiin jo tosi hyvää vauhtia, ja Mika (Liimatainen) ajaa kovaa. Vieläkin silti olisi omassa ajossa parantamisen varaa, mutta täydet pisteet kahdesta ensimmäisestä kisasta, niin ei se nyt kovin huonosti ole mennyt, Ikonen naurahti.

SRC-luokassa vahvinta kyytiä piti viime kauden SM-hopeamitalisti Ville Mikkonen, joka ajoi toisen alkuerän kolmatta sijaa lukuun ottamatta luokan piikkipaikalla läpi kilpailun.

Mikkonen sai finaalissa taistella ykkössijasta tosissaan Joonas Juupajärven kanssa. Kaksikon ero oli ruutulipulla ainoastaan 0,18 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Petro Koski.

Mikkonen nousi voittonsa ansiosta pistetaulukossa ”Jonttu” Rajalan ohi luokan kärkipaikalle. Rajalan kisa päättyi tekniikkamurheisiin jo alkuerissä.

Autokrossi-luokassa nähtiin tiukkaa vääntöä ja sijoitukset vaihtelivat kärjen osalta useaan kertaan viikonlopun aikana. Kymmenen vuoden takainen luokan Suomen mestari Toni Niemi oli lopulta nopein finaalissa ja nappasi kauden ensimmäisen voittonsa ennen toiseksi ajanutta Joni Turpeista. Kolmas oli Mika Liimatainen.

Luokan tasaväkisyydestä kertoo jotain se, että avauskilpailun kärkikolmikosta kukaan ei mahtunut Oulussa neljän sakkiin. Ahvenistolla voittoon ajanut Aatu Matikainen oli kuitenkin erinomaisessa vauhdissa, kunnes keskeytti semifinaalissa kärkipaikalta tekniseen vikaan. Alkuerien pistepotti riitti pitämään miehen silti sarjan pistejohdossa.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa heinäkuun lopussa.

Lue myös nämä