Ylipitkä hyppy katkaisi konkarikuskin taistelun SM-rallissa – ”Tehot katosivat hetkeksi”

Rallin SM-sarjan kesäkausi jatkui 60-vuotista taivaltaan juhlineella Itärallilla Joensuussa.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kuninkuusluokan mitalitaistelussa mukana ajavat Juha Salo ja kartanlukija Kristian Temonen taistelivat vielä kaksi erikoiskoetta ennen rallin maalia kilpailun kolmossijasta, johon matkaa oli vain 1,3 sekuntia.

Yksi pitkä hyppy rallin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella katkaisi takaa-ajotilanteen, ja Salo ajoi rallin maaliin varmistellen neljäntenä.

– Me olimme taas neljänsiä. Olimme hyvässä vauhdissa ja päivä lähti hyvin käyntiin. Oli ajo paljon helpompaa kuin viimeksi Seinäjoella. Säätömuutokset olivat onnistuneita, Salo kertasi.

– Toiseksi viimeisellä pätkällä hypättiin, ja en sitten tiedä, mitä autollemme kävi. Käynti hukkui hetkeksi ja tehot katosivat. Ajoimme muutaman kilometrin ilman kunnon voimaa vakio-ohjelmalla. Kun aikani painelin niin sanotun ”paukun” katkaisijaa, auto heräsi uudelleen henkiin ja pääsimme jatkamaan normaalisti.

Palkintosija jäi lopulta puolen minuutin päähän. Salo myönsi tehneensä erehdyksen myös rengastaktiikassaan.

– En myöskään onnistunut rengasseoksen valinnassa. Meillä oli iltapäivän lenkillä jo kulumaa paljon, eikä meillä ollut kyseiselle lenkille kuin kaksi uutta rengasta. Se oli näin jälkikäteen väärä ratkaisu, Salo myönsi.

Skodalla kilpaileva Salo oli tyytyväinen autonsa ajettavuuteen ja vauhtiin, vaikka tulos oli sama kuin edellisessä osakilpailuissa Seinäjoella.

– Oikeaan suuntaan menimme automme säätöjen kanssa. Terävin kärki jäi saavuttamatta ja Lahdessa sitten elokuussa seuraava yritys. Haastava ralli kaiken kaikkiaan, Salo summasi.

Rallin SM-sarja jatkuu 11.-12. elokuuta Lahdessa. Sarjan päätösosakilpailu ajetaan syyskuun lopulla Kokkolassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat