Mikko Heikkilä löysi loistavan vauhdin – suomalaiskuski tekee nousua EM-rallissa

Mikko Heikkilä aloitti kovan takaa-ajon Latvian EM-rallin toisena ajopäivänä.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: @World/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä kärsi teknisistä murheista Latvian Liepaja-rallin avauspäivänä, minkä vuoksi hän putosi kärjen kyydistä. Lisäksi Heikkilälle mätkäistiin puolen minuutin aikarangaistus lauantai-iltana myöhästymisestä viimeiselle aikatarkastusasemalle.

Sunnuntaiaamun lenkillä Heikkilän Skoda oli kunnossa, ja suomalainen nakutti kakkosajan kummallakin erikoiskokeella. Heikkilä nousi kokonaistilanteessa kahdeksanneksi Krogzemjin erikoiskokeella.

– Oli tosi liukasta. Meillä meni pari paikkaa leveäksi ja menetimme niissä hieman aikaa. Mutta hauskaa oli, Heikkilä sanoi.

Heikkilällä on mahdollisuudet petrata sijoitustaan kosteissa olosuhteissa ajettavan sorarallin kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Nurmijärveläinen on 14 sekunnin päässä viidettä sijaa pitävästä Josh McErleanista.

Latvian oma rallitähti Martins Sesks johtaa ylivoimaisesti kotikilpailuaan. Liepajan seudulta kotoisin oleva Sesks on ajanut pohja-ajan kaikilla paitsi yhdellä erikoiskokeella.

Sesks ei ole nostanut jalkaa kaasulta, vaikka hänellä on yli puolen minuutin etumatka EM-sarjan kärkikuljettajaan Hayden Paddoniin.

– Rakastan tätä pätkää ja kaikkia näitä erikoiskokeita. Tämä on todella nautinnollista, Sesks hehkutti kahdeksannen erikoiskokeen maalissa.

Uusiseelantilainen Paddon veti hieman lisää kaulaa kolmantena ajavaan Mads Östbergiin aamupäivän toisella pätkällä. Norjalainen Östberg on nyt 20,6 sekuntia Paddonia perässä.

– Halusimme vetää tällä pätkällä vähän eroa, ja tämä otti hieman painetta pois. Olosuhteet olivat todella vaikeat, Paddon raportoi.

Latvian EM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta. Kilpailun päättävä Power Stage alkaa kello 15.05 Suomen aikaa.

Katso alta kooste Latvian EM-rallin lauantain tapahtumista. Kilpailun tilanne on videon alla.

Latvian EM-rallin tilanne EK8/10 jälkeen:

 1. Martins Sesks Skoda 1.03.12,0
 2. Hayden Paddon Hyundai  +34,2
 3. Mads Östberg  Citroen  +54,8
 4. Robert Virves Ford  +1.04,3
 5. Josh McErlean Hyundai +1.17,2
 6. M. Franceschi Skoda  +1.21,5
 7. Georg Linnamäe Hyundai +1.24,2
 8. Mikko Heikkilä Skoda  +1.31,1
 9. Efren Llarena Skoda  +1.43,8
10. S. Campedelli Skoda  +2.10,2

Lue myös nämä