Grönholm hakee MM-kauden avausvoittoa legendaariselta radalta – ”Sen avulla saisimme jonkinlaisen niskalenkin”

Rallicrossin MM-sarjassa toisena ajava CE Dealer Teamin Niclas Grönholm matkustaa sarjan ikonisimmalle radalle Ruotsin Höljesiin luottavaisena.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden kahdessa ensimmäisessä MM-osakilpailussa palkintopallisijoille ajanut Grönholm tietää, että tulevana viikonloppuna edessä on yksi kauden tiukimmista MM-osakilpailuista. Portugalissa kolmanneksi ja Norjassa toiseksi ajanut Grönholm tavoittelee nousujohteiselle sarjalleen jatkoa Höljesissä.

Seuraava askel ylöspäin olisi ajaa MM-sarjaa johtavan Johan Kristofferssonin kotiradalla kauden ensimmäinen ykköstila.

– Jos jossain niin juuri Höljesissä olisi kiva ajaa kauden avausvoitto. Sen avulla saisimme jonkinlaisen niskalenkin Johanista, Grönholm toteaa.

– Olimme samalla radalla ajamassa vuosi sitten ennakkotestejä, ja automme olivat tuolloin aika raakileita. Uskon, että Höljesin rataa on hauska ajaa täyssähköautoillakin ja reilun vuoden tauon jälkeen on kiva päästä hienolle radalle taas kisaamaan.

Keski-Ruotsissa Värmlannin metsien keskellä sijaitsevan Höljesin 1,21 kilometrin mittainen rata sisältää korkeuseroja ja radasta 60 prosenttia on asvalttia ja 40 prosenttia soraa. Kysymyksessä on yksi MM-sarjan ikonisimmista radoista, jonka äärelle on parhaimmillaan kerääntynyt jopa 50 000 rallicrossfania.

Metsäinen rata-alue muuttuu myös tulevana viikonloppuna pieneksi kaupungiksi, josta ei tunnelmaa puutu.

– Höljesissä on aina hyvä fiilis ja odotan innolla viikonlopun startteja. Toivotaan, että tänäkin vuonna paikalle tulee paljon porukkaa. Radan suurin haaste on saada auto hyviin säätöihin. Säätöjen suhteen pitää aina tyytyä kompromissiin, Grönholm summaa.

– Toteutimme autoomme talven aikana paljon muutoksia, ja uskon, että saamme automme Höljesissä nopeasti rokkaamaan ja hyvän ajofiiliksen. Vaikka kysymyksessä on kauden hankalin rata rakentaa auto toimimaan täydellisesti, niin samalla Höljes on yksi kauden hauskimmista radoista ajaa kilpaa.

Katso alapuolelta edellisen Norjan osakilpailun parhaat palat. MM-pistetilanne videon jälkeen.

MM-pistetilanne 2/10 osakilpailua:

1. J. Kristoffersson VW   46
2. Niclas Grönholm  PWR   33
3. Kevin Hanssen   Peugeot 24
4. O.C. Veiby     VW   23
5. Klara Andersson  PWR   23
6. Timo Scheider   Seat  20
7. Sébastien Loeb   Lancia 20
8. Guerlain Chicherit Lancia 17

Lue myös nämä