WRC2-voittajan auto simahti MM-rallin päätöspätkällä (video) – ”Elämäni kauhein hetki”

Pedro Heller

Pedro Heller joutui jännittämään luokkavoittonsa puolesta Argentiinan MM-rallin viimeisille metreille saakka.

Selvässä WRC2-luokan johdossa ajaneen Hellerin auto simahti vain kilometri ennen viimeisen erikoiskokeen maalia. Chileläiskuljettaja huusi katsojia työntämään autoa, ja lopulta hän sai Ford Fiesta R5 -ajokin uudelleen käyntiin.

Heller körötteli pätkän maaliin, missä hän huokaisi helpotuksesta.

Katso alta video Hellerin tilanteesta (noin kohdasta 0.40 eteenpäin). Chileläinen kertoo videolla myös tunnelmansa pätkän maalissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Se oli elämäni kauhein hetki. Olimme ajaneet rallin puhtaasti ilman ongelmia, mutta sitten päätöspätkän viimeisellä kilometrillä meille tuli ongelma, Heller kertasi lehdistötilaisuudessa.

– Varoitusvalot alkoivat vilkkua autossa, mutta jos valo on keltainen, voi jatkaa kisaa. Kaikki varoitukset olivat keltaisia: moottori, öljynpaine, lämpötila. Mutta sen jälkeen valot muuttuivat punaisiksi, jolloin auto meni turvamoodiin, ja moottori sammui. Yritin käynnistää autoa uudestaan, mutta en onnistunut. Nollasin auton kahdesti, minkä jälkeen pyysin ihmisiä työntämään autoa. Se toimi ja pystyimme jatkamaan, Heller jatkoi.

Heller ja kokenut kartanlukija Marc Marti sijoittuivat Argentiinan MM-rallin yleiskilpailussa kymmenenneksi. Seuraavan kerran parivaljakko kilpailee Hellerin kotikilpailussa Chilen MM-rallissa, joka ajetaan jo ensi viikolla.

– Meidän pitää näyttää ihmisille, miten rallista nautitaan. Argentiinassa on erilainen moottoriurheilukulttuuri. Tämä on uusi kilpailu Chilessä, missä meillä on kansallinen rallisarja, mutta meidän pitää oppia paljon, Heller sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja