Hyundai-pomolta yllättävä kommentti kaksoisvoitosta huolimatta – ”Olemme takana suorituskyvyn suhteen”

Tiimipomo Andrea Adamo (keskellä) otti ilon irti kaksoisvoitosta. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitalli nappasi historiansa kolmannen kaksoisvoiton viime viikonvaihteen Argentiinan MM-osakilpailusta. Tallipomo Andrea Adamo antoi kisan jälkeen hieman erikoisia kommentteja, vaikka korealaisvalmistaja kasvatti valmistajien MM-sarjassa pistejohtonsa 37 pisteeseen.

– Minua on aina vaikea tyydyttää, mutta en ole niin paha kuin luulette. Ei siitä ole itse asiassa edes kyse. Asiassa on kyse siitä, että olen vain realistinen, Adamo sanoi kisan jälkeen.

– Tänä viikonloppuna Thierry (Neuville), Nicolas (Gilsoul), Andreas (Mikkelsen) ja Anders (Jaeger) täyttivät sen aukon, joka meillä on matkaa muihin autoihin sydämillään. He ajoivat uskomattoman hienosti. Me tiedämme, että olemme takana suorituskyvyn suhteen, Adamo jatkoi miehistöään kehuen.

Katso alta koostevideo Argentiinan MM-rallin huippuhetkistä! Juttu jatkuu videon jälkeen.

Adamo siis vihjaa, että Hyundain i20 WRC on edelleen takana vauhdin suhteen varsinkin Toyotaan verrattuna.

– Tietenkin olen onnellinen, koska meillä on myös ollut paljon huonompia viikonloppuja. Olemme onnellisia, mutta realisteja. Tämä kaksoivoitto saa meidät tekemään entistä enemmän töitä.

Suurempaa kehitysaskelta tuskin kuitenkaan on luvassa ennen heinäkuuta, jolloin tiimit saavat taas ottaa uusia osia käyttöön autoihinsa.

– FIA:n luokitussäädösten takia emme voi ottaa joka viikko käyttöön uusia ideoita, jotta saisimme autosta paremman. Myös testipäivät ovat rajattuja. Meidän pitää siis mennä eteenpäin askel askeleelta. Heinäkuuhun asti, jolloin voimme luokitella uusia osia, meidän on vain otettava kaikki irti niistä komponenteista, jotka on luokiteltu maaliskuussa, Adamo valottaa.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö