WRC-tiimin pomolla suuri huoli: ”Tämä on aivan kamalaa”

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Työtahti on hiipunut rallin MM-sarjan WRC-tiimeissä koronaviruksen vuoksi, mutta töitä ei ole täysin pysäytetty.

Yksityistiiminä Fordeilla MM-sarjassa kilpaileva M-Sport työllistää yli 200 ihmistä päämajassaan Pohjois-Englannin Dovenby Hallissa. Tallin perustaja ja toimitusjohtaja Malcolm Wilson on joutunut lähettämään suurimman osan henkilökunnastaan kotiin, jotta virus ei leviäisi työyhteisössä.

Wilsonilla on suuri huoli tilanteen vuoksi.

– Tämä on kamalaa, aivan kamalaa. En ole vielä irtisanonut ketään, se on ehdottomasti viimeinen vaihtoehto minulle, Wilson kertoi DirtFish-sivustolle.

– Haluamme saada ihmiset takaisin töihin mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun tämä on ohi. Suurin ongelma on se, ettemme tiedä, milloin tämä päättyy maailmalla.

Wilsonin mukaan päämajalla työskentelee yhä 54 ihmistä. Koronavirus perunee useita kisoja tällä MM-kaudella, ja M-Sport onkin jo siirtänyt fokustaan tulevaan. Vuonna 2022 MM-sarjaan on tarkoitus tulla uudet tekniset säännöt, jotka tuovat mukanaan hybridit WRC-autoihin.

– Tällaista yhtiötä ei ole mahdollista sulkea kokonaan. Meille tulee yhä tilauksia, ja töitä tehdään R5-autojen alustan ja muiden asioiden parissa. Mutta nyt tärkeintä on työstää vuoden 2022 autoa.

– Jos haluaa nähdä jotain positiivista, nyt meillä on aikaa tehdä töitä vuoden 2022 auton parissa. Ja juuri niin me teemme.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Lue myös: Kuka voitti historian ensimmäisen Meksikon MM-rallin? Testaa tietosi kinkkisessä rallivisassa!

Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen edustaman M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener painotti, että työyhteisön sisällä pyritään pitämään yllä positiivista ilmapiiriä.

– Teemme töitä seuraavaa kilpailua eli Safari-rallia varten. Mutta totuus on se, ettemme tiedä, milloin pääsemme jälleen kilpailemaan, Millener sanoi.

Lue myös: WRC-tallipomo vaatii FIA:lta toimia koronatauon aikana – ”Nyt on korkea aika naulata asiat lukkoon”

Koronavirus on jo siirtänyt Argentiinan, Portugalin ja Sardinian MM-ralleja. Todennäköistä on, että heinäkuulle aikataulutettu Safari-rallikin kokee saman kohtalon myöhemmin, sillä koronavirus leviää myös Keniassa.

Jo tässä vaiheessa voidaan pitää varmana, että ainakin osa siirretyistä osakilpailuista joudutaan perumaan kokonaan tämän kauden osalta. Suomen MM-ralli on määrä ajaa 6.-9. elokuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat